al contingut a la navegació Informació de contacte

Història

L’Escola Municipal de Música comença la seva activitat pedagògica obrint les seves portes durant el curs 1985-1986 a l’antic local de l’Orfeó i en una sala de l’Ajuntament. Aglutinant més de quaranta alumnes, s’aconsegueix respondre a una necessitat sorgida de la cultura musical de la vila.

 De mica en mica, i sempre sota el recolzament de l’Ajuntament, l’Escola va augmentant la quantitat d’alumnes i es va consolidant com una realitat molt important, tot incidint en l’ambient  local i difonent la música també a poblacions veïnes. 

Durant el curs 1986-1987 és necessària una ampliació del número d’aules i és per aquesta raó que s’habiliten els baixos del Castell. Aquest mateix any, el col·legi Valeri Serra, dóna mobiliari i material per a fer possible el funcionament d’aquestes noves aules. 

En un principi es van impartir assignatures de Nivell Elemental, però al llarg d’aquests 25 anys s’ha anat vetllant per a que l’oferta de formació fos cada cop més àmplia, arribant a presentar i oferir l’actual pla d’estudis del Centre, el qual fa possible l’oferta d’un gran ventall d’especialitats instrumentals, i la possibilitat de realitzar estudis  fins a 4rt de Grau Professional. 

Gràcies a tots els requisits que es van anar adquirint amb temps i esforç, durant el curs 1993-1994 i per part la Generalitat de Catalunya, l’Escola Municipal de Música de Bellpuig va rebre el seu reconeixement oficial com a tal. 

Finalment, i un cop més a causa de les necessitats que creà el creixement d’alumnat, l’Escola acabà aposentant-se a les antigues Escoles Nacionals, on encara s’hi imparteixen actualment les classes, i se li donà el nom de “Mn. Jesús Capdevila”, en honor al músic i prevere fill de la nostra vila. 

Actualment i durant els últims cursos,  l’EMMB ve donant els seus serveis a un gruix d'uns 200 alumnes, repartits entre els diferents nivells educatius que l’escola imparteix, ressaltant que un nombre important d’ells són de fora vila. 

Document Actions