al contingut a la navegació Informació de contacte

Xavier Roig

Xavier Roig Capdevila, inicia els estudis de música al Conservatori Municipal de Música de Cervera. Obté el Títol superior de violoncel i música de cambra al Conservatori Superior “ Jesus Guridi ”de Vitoria-Gasteiz. Paral·lelament amplia estudis de violoncel barroc a la Academia de Musica Antigua de la Universidad de Salamanca amb Itziar Atutxa i a l’ESMUC amb Bruno Cocset. 

Ha col·laborat amb diferents grups instrumentals del país especialitzats en música antiga com la Capilla Real de Madrid, Orquestra Barroca de la Universidad de Salamanca, Capilla la Peñaflorida (País Basc), Passamezo Antico (País Basc), Orquestra Barroca Catalana, l’Harmonia del Parnàs , Estil Concertant (Valencia), del Ensemble Pyreneaus i l’orquestra Vespres d'Arnadí. 

En el camp de la música d’autor ha col·laborat amb el cantautor targarí Xavier Ribalta. En el món de la música tradicional ha sigut membre de la Cobla Juvenil de Bellpuig com a flabiolaire i des de el 2015 és el director de la cobla lo Castell de Bellpuig. 

Actualment és membre titular de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida i del Quartet Teixidor. 

És professor de violoncel i flabiol   del Conservatori Municipal de Música de Cervera i de l’Escola Municipal de Música de Bellpuig. 

Des de el curs 2021-2022 dirigeix l’escola municipal de música de Bellpuig.

foto xavi roig.jpg