al contingut a la navegació Informació de contacte

Anna Torres

Comença a estudiar música a l’edat de 4 anys a l’escola de música d’Ivars d’Urgell. Tot i començar amb el violoncel i el piano, dels quals ha acabat el Grau Professional, sempre ha mostrat molt d’interès per a altres instruments. A l’edat de 14 anys, prova per primera vegada la flauta travessera, de la qual se n’enamora i, aquell mateix any, de forma autodidacta, fa l’accés a 3r de Grau Professional al Conservatori Professional de música de Cervera.  

Acaba el Grau Professional amb una qualificació d’excel·lent i accedeix a cursar el Grau Superior a l’ESMuC (Barcelona) amb el professor i solista de l’orquestra de Paris, Vicens Prats. Finalitza el Grau Superior amb una qualificació d’excel·lent a instrument i es prepara per fer les proves de màster, on accedeix al Màster d’Interpretació orquestral a Kask & Conservatorium de Ghent (Bèlgica), on obté una menció d’honor al finalitzar els estudis. 

Al llarg de la seva carrera musical ha rebut classes de prestigiosos flautistes i piccolistes com Kersten McCall, Vincent Covrtvint, Julien Beaudiment, Robert Winn, Gaby Pas-Van Riet, Dorine Schade, Nuno Inacio, Anaïs Benoït, Christian Farroni, Myriam Graulus, Philipe Benoit, Salvador Martínez, Eduardo Gómez, Amparo Trigueros, Antonio Arias, Antonio Nuez... entre d’altres. 

Com a intèrpret ha tocat en algunes ocasions amb orquestres com la Symfonieorkest Vlaanderen, Banda municipal de Barcelona, Orquestra Filharmonia, Orquestra Julià Carbonell de les Terres de Lleida, entre d’altres. I com a solista, destacar les seves actuacions al Festival Internacional de música de la Costa Daurada. 

Tocar en aquestes orquestres l’ha portat a interpretar en sales com el Bijloke (Gant, Bèlgica), Miry Concerthall (Gant, Bèlgia), l’Auditori de Barcelona, l’Auditori Enric Granados de Lleida, l’Auditori AXA Diagonal, l’Auditori de Saragossa i el Teatre de Sarrià. 

Tantmateix, ha estat dirigida sota la batuta de directors com Dirk Brossé, Bruno Ferrandis, Victorien Vanoosten, Matty Cilissen, Henry Adams, Jed Gaylin, Manel Valdivieso, Francesc Prats, Xavier Puig, Marcel Ortega…  

Pedagògicament, ha donat classes de flauta, piano, violoncel, cant i llenguatge a diverses escoles.  

Actualment és flauta solista a Camerata Granados, treballa de professora a l’EMM de Bellpuig i l’EMM de Sant Guim de Freixenet i compagina la docència i la interpretació amb estudis de Neuropsicologia a la Universitat de Lleida. 

image0.jpeg