al contingut a la navegació Informació de contacte

L’Escola Municipal de Música de Bellpuig (EMMB) inicia la campanya de preinscripcions per al curs 2022-2023

Es faran del 2 al 27 de maig i posen especial èmfasi en les etapes d’educació musical primerenques El dimecres 27 d’abril a les 18h hi haurà una xerrada oberta a l’Escola de Música per explicar les novetats de l’oferta educativa que inclourà diferents graus d’intensitat i dedicació

DIJOUS 21 ABRIL 2022

Durant els darrers mesos, l’escola de música ha iniciat un procés de transformació per tal de fer front als nous reptes educatius, adaptar el projecte a l’actual model d’escoles de música de Catalunya i elaborar possibles línies d’optimització del servei amb la voluntat de garantir la continuïtat del projecte consolidat al municipi i iniciat fa més de trenta anys.

L’escola de música compta des del mes de juliol de 2021 amb una figura externa que acompanya i assessora a l’equip directiu en aquest camí que ha de permetre facilitar l’accés de la població a la sensibilització, la formació i la pràctica envers la música i les arts per tal de contribuir a l’educació integral de les persones, a la formació artística al llarg de la vida i a la cohesió social en el municipi, així com permetre l’inici a la professionalització.

Entre les accions que s’han dut a terme aquest curs 2021-2022, hi ha l’adequació i el re-disseny de l’oferta educativa de l’escola, que a partir del curs 2022-2023 compta amb quatre grans blocs, que inclouen diferents graus d’intensitat i dedicació per part de l’alumnat, des de la presa de contacte i la formació bàsica, fins a la possibilitat de fer música a la carta o preparar a l’alumnat per a la professionalització. La nova oferta educativa posa en el centre la participació de tot l’alumnat en conjunts instrumentals diversos, així com una organització acadèmica amb programes i activitats obertes a la ciutadania que han de contribuir al retorn social d’aquest servei públic.

Una altra de les línies de treball en les que està treballant el nou equip directiu de l’escola de música és la d’enriquir i participar en la vida cultural del municipi. En aquest sentit, aquest curs s’han iniciat activitats com la setmana de la música a les escoles (una sèrie de petits concerts didàctics i espectacles que el professorat del centre ha fet a les escoles de primària i l’institut) o la programació d’un cicle de xerrades i tallers de curta durada que tindran lloc durant els mesos d’abril i maig a la seu de l’EMMB i La Llotja. 

La campanya de preinscripcions de l’escola de música posa especial èmfasi els programes de sensibilització i iniciació per a nens i nenes de 3 a 7 anys, que s’han dissenyat per inspirar en els infants de Bellpuig l’amor per la música i la possibilitat de relacionar-s’hi al llarg de la vida, ja sigui com a oient, com a intèrpret, o com a participant en un esdeveniment musical. Aquests programes, que s’inicien en l’activitat gratuïta que es fa a l’escola bressol, inclouen de forma gradual la sensibilització musical, el cor infantil, el taller d’instruments i l’instrument.

Les preinscripcions per al curs 2022-2023 es faran a través de la pàgina web de l’escola (www.bellpuig.cat/emmb) del 2 al 27 de maig i les matrícules del 6 al 30 de juny.

També es realitzarà una xerrada informativa oberta a famílies per explicar les novetats de l’oferta educativa el dimecres 27 d’abril a les 18h a l’Escola de Música.