al contingut a la navegació Informació de contacte

Bellpuig Camina-escales i carrerons casc antic

No us fixeu en el temps emprat ja que hi ha incloses parades per a fer fotografíes.
Ruta pensada per a fer desnivell en poc recorregut. A més es pot fer en qualssevol hora del dia. Gravada en sentit horari, però si és vol fer més esforç girar en antihorari ja que les escales més dretes (del campanar i carreró de l'esglèsia, segons l'autor) les faríam de pujada. COMPTE al baixar per aquestes mateixes escales si ho fem en sentit horari: són bastant dretes.
Ideal per aquells que volen fer lo que en diuen "steps" al gimnàs.
La ruta es va gravar amb GPS però al passar per porxos i passatges va donar molts errors.
S'ha hagut de gravar manualment sobre mapa topogràfic. Tot i així, pel que fa al desnivell, tampoc és real, només mirant el punt més baix i el més alt ja dóna uns 25 metres, peró comptat manualment (sempre bassant-nos en les cotes que diu el topogràfic) ja en surt més de 45, però en un detall tant petit de mapa les cotes tampoc acaben sent reals. L'autor considera que el desnivell positiu és bastant més superior.
En els wpt's s'anomena el nom real d'alguns indrets per on passa i en parèntesi el nom amb el que els de tota la vida els coneixem.
Hi pot haver una variant per a fer més desnivell que sería (després de pujar per les escales del pati inferior del castell-plaça del Castell-) anar al carrer Castell i pujar a l'esplanada del Castell (wpt.24), creuar-la i baixar al carrer St. Antoni per continuar el track gravat, però aquesta variant està condicionada a l'horari lectiu de l'Escola Municipal de Música de Bellpuig, ja que tanquen les portes en cas contrari.
S'ha intentat passar per el màxim d'esglaons possibles i carrerons emblemàtics sense repetir el pas pel mateix indret, salvat d'un tram inferior de les escales de l'Esglèsia.
No hi entren absolutament totes les escales/graons de la vila, ja que algunes (Institut, Cases sindicals, esglèsia de Montserrat) s'aparten bastant del criteri "casc antic".
Si algú, per a fer exercici, ho troba curt, sempre pot fer més d'un tomb.
Important:
Caminar (i pujar/baixar escales) per camins (i carrers) pot ser una activitat perillosa segons el perfil de la ruta. És aconsellable tenir un mínim de formació, experiència i saber planificar l'activitat abans de sortir.
Cadascú és responsable de les seves decisions, les seves accions i la seva seguretat.
Aquests itineraris es proporcionen només amb fins informatius i no implica de cap manera la responsabilitat de l'autor.