al contingut a la navegació Informació de contacte

Seana

El poble està situat a 4 km de Bellpuig i declarat entitat municipal descentralitzada el 23 de setembre de 2005. Seana es troba relacionat amb Bellpuig des de 1139. Al segle XIV comptava amb un castell, del qual no n'ha quedat rastre, i amb l'església dedicada a Sant Miquel, documentada ja al 1399 i que actualment ha estat recuperada. Podem trobar-hi a més de l'església, una bàscula municipal, un dispensari, un centre cultural i esportiu i una plaça (zona verda). Una infraestructura que intenta cobrir les necessitats bàsiques en l'espai on es resideix per tal de no haver de desplaçar-se als nuclis urbans propers.
L'església fou erigida canònicament com a parròquia el 1955 tot i que el temple actual és de 1960. Els plànols de l'església actual foren dissenyats per l'arquitecte Josep Ballarín i dins en destaquen les pintures del presbiteri, baixo-relleus en taula de la Mare de Déu i de Sant Miquel, fetes per Mn. Pere Inarja el 1965 i també un quadre de Joan Oller que va donar a la parròquia pels seus vincles familiars amb Seana i que representa el davallament de Jesús de la Creu.
IMG_0595.JPG
IMG_0207.JPG
IMG_0599.JPG
IMG_0600.JPG

Seana compta amb un escut de nova creació (2011) representat amb una espasa flamejada que és l'atribut de l'Arcàngel Sant Miquel, patró del poble, i els besants d'or amb les faixes viperades de sable que són les armes dels Anglesola, llinatge vinculat a Seana a través de la baronia de Bellpuig.

La Festa Major de Sant Miquel se celebra vers el dia 29 de setembre.

EMD Seana.jpg