al contingut a la navegació Informació de contacte

Els tres tombs. Goigs de Sant Isidre Llaurador

Com cada any Bellpuig celebra la Festa de Sant Isidre amb l’oferiment d’una missa dedicada al patró dels pagesosi els tradicionals tres tombs amb la participació d’una quarantena de tractors.

Durant la missa que té lloc a la parròquia de Sant Nicolau, es fa l’ofrena de fruits del camp i la benedicció de coques que després s’han de repartir entre els presents.

En acabar la missa hi ha la concentració de tractors a la plaça Sant Roc, des d’on s'inicia a continuació els tres tombs pel centre de la vila. La celebració acaba al migdia amb un dinar de germanor.

Els actes de la festivitat de Sant Isidre els organitza l’Ajuntament de Bellpuig amb la col·laboració de persones a títol particular, i continuen el següent diumenge de maig, amb la “Festa de les Cassoles de Sant Isidre” que té  lloc al pavelló poliesportiu i està oberta a tota la població.

Enllaç a l'esdeveniment.


IMG_8642_pet.jpg


IMG_8983_pet.jpg


IMG_8993_pet.jpg

GOIGS DE SANT ISIDRE LLAURADOR, 
QUE ES VENERA EN LA PARRÒQUIA DE SANT NICOLAU DE BELLPUIG.

Sant Isidre, company nostre germà dels agricultors. Que vegem sempre ton rostre beneint nostres suors. Mentre sembraves la terra tu miraves dret al cel, demostrant així com erra qui es fia del propi anhel. Sense Déu el nostre Pare és inútil tot esforç. Que vegem sempre... Sant Isidre és molt amable ningú pot veure patir fins pels ocells era afable llençant-los blat pel camí. ¿Què no farà doncs pels pobres en demanar-li socors? Que vegem sempre... Déu pagà amb un gran miracle l'oració del seu servent, provant que ella no és obstacle per al pagès diligent; per això els àngels supleixen al fervorós Llaurador. Que vegem sempre... Sant Isidre, germà nostre, que no ens falli l'esperit quan la turbulència ens mostra que el món és lloc de neguit. Fes ben lluny tota tempesta de nostres fruites i flors. Que vegem sempre... Tu que allà Madrid un dia una font feres eixir, mira la trista agonia del sembrat que va a morir! Que el bon Déu es compadeixi dels nostres afanys i plors. Que vegem sempre... Germà que a jornal treballes, paciència implora a Déu perquè no hi hagin baralles entre tu i l'amo teu, també Isidre tingué un amo descontent i rencorós. Que vegem sempre... Amb les màquines modernes, pagès ¿t'hauràs envanit? ¿No veus les lluites eternes que ton camp han envaït? Sols Déu pot donar puixança als honrats agricultors. Que vegem sempre... Bon pagès, quan els preus pugin dels teus fruits que Déu n'hi do, dóna'n gràcies, i lluny fugin els fraus i la traïció. La balança del negoci mal no desplagui al Senyor. Que vegem sempre... Sant Isidre i sa esposa venerats són a l'altar. Quina mostra tan formosa de santedat familiar! Així en el sant Matrimoni enlaireu vostres amors. Que vegem sempre... Sant Isidre humil i noble, del pagès Patró estimat beneeix Bellpuig, ton poble, beneeix la Germandat. Que junts siguin l'esperança d'un futur esplendorós. Que vegem sempre... Patró de l'agricultura, Sant Isidre gloriós. Que ens sadolli ta llum pura beneint nostres suors.

Lletra i música de Mn. Jesús Capdevila.