al contingut a la navegació Informació de contacte

Festa dels Dolors

Una de les festes principals a Bellpuig és la Festa de la Mare de Déu dels Dolors, que s’emmarca dins d’un cap de setmana festiu en el que la població de Bellpuig manifesta la devoció que té envers la Mare de Déu dels Dolors i reafirma el compromís de la vila per la cultura popular a través de l’atorgament dels premis literaris que porten el nom del folklorista local Valeri Serra i Boldú.

 

La Festa de la Mare de Déu dels Dolors es celebra el divendres abans de divendres Sant. Aquests actes religiosos es desenvolupen amb un protocol estricte, relíquia d’antigues celebracions religioses avui perdudes. Presideixen els actes el prior i la priora  i aquest, van sempre acompanyats per dos discrets i dues discretes.

 

La diada dels Dolors esdevé l’eix central d’un cap de setmana festiu a Bellpuig,  destacant per damunt de tots els actes que s’organitzen la Missa Concelebrada que es desenvolupa a la Parròquia de Sant Nicolau i la Magna Processó Penitencial que és coneguda per la seva majestuositat, el seu gran ressò popular que ha adquirit amb el pas dels anys i la gran quantitat de persones que hi participen en el desenvolupament de la mateixa.


IMG_4851 pet.jpg


El programa és el següent:

 

A les 9.30 h Missa a la Parròquia

 

A les 12 h     MISSA CONCELEBRADA, presidida normalment pel Bisbe i durant la qual l'Orfeó Joventut canta per la celebració de la missa. Acabada l'eucaristia es fa l'ofrena floral a la Mare de Déu dels Dolors, i es visitarà el seu Cambril.

 

A les 18h      FUNCIÓ EN HONOR A LA MARE DE DÉU DELS DOLORS.

Després es porten els estendards als domicilis dels senyors Priors.

 

A les 21 h     Repicada de campanes.

 

A les 21.30 h Sortida dels Armats i concentració de tots els Passos.

 

La Junta de la Congregació, Banda Municipal i Armats, van a recollir els senyors Priors

 

A les 22 h.     MAGNA PROCESSÓ PENITENCIAL els carrers de la vila

 

 

Per a més informació consulteu la web de la Congregació dels Dolors, www.congregaciodelsdolors.com


dolors1.jpg


IMG_5144 pet.jpg


IMG_5221 pet.jpg