al contingut a la navegació Informació de contacte

Categoria absoluta anys 1992-1994

1992.jpg

8è Premi, 1992: “Estudis etnobotànics a la Vall del Tenes” de M. Àngels Bonet i Galobart.

Al llarg de la història els homes han anat coneixenet el seu entorn vegetal; han reconegut les plantes, els han donat nom, les han classificat i s’han servit de les seves propietats curatives. Els vegetals han tingut un significat cultural. Se’ns ofereix quins són els origens, les propietats, els usos i el valor econòmic de les plantes...


1993.jpg

9è Premi, 1993: “Tomàs Carrera i Artau o el Tremp de l’etnologia Catalana” de Lluís Calvo i Calvo.

És un estudi de la figura de Tomàs Carrera i Artau, historiador de la filosofia catalana i hispana i impulsor d’algunes de les actuacions més destacades que s’han portat a terme en el camp de l’Etnologia Catalana, és una figura d’excepció de la cultura i la ciència catalanes contemporànies. Va fer aportacions destacades tant en el camp de la recerca com en el de la creació d’infraestructures, aspecte que es veié ratificat quan va rebre l’encàrrec de dirigir la cultura barcelonina en els anys 40.


1994.jpg

10è Premi, 1994: “El cançoner nadalenc català al Principat de Catalunya (1853-1951)” de Carme Oriol i Carazo.

El llibre estudia la configuració del cançoner nadalenc català durant el període comprès entre l’edició del Romancerillo catalán de Manuel Milà i Fontanals (1853) i la del Folklore de Catalunya II: Cançoner de Joan Amades (1951), període molt fecund en la recollida de les acnçons populars i de les nadales.

L’estudi analitzales circumstàncies històriquesen què es desenvolupa, es transmet i es fixa el cançoner nadalenc modern, les característiques que aquest cançoner presenta i les fonts de les quals s’ha nodrit.