al contingut a la navegació Informació de contacte

Beca Josep Maria Bernat

MEMÒRIA DE LA BECA JOSEP MARIA BERNAT PER A JOVES INSTRUMENTISTES DE COBLA


La Beca Josep Maria Bernat per a Joves Instrumentistes de Cobla és una beca que cada any convoquen conjuntament l’Associació “Músics per a Cobla” (que el 1.997 va agafar el testimoni de l’associació “Amics de Josep Maria Bernat”, dissolta una vegada aconseguits la totalitats dels seus objectius fundacionals)  i l’Ajuntament de Bellpuig, amb la intenció de promoure l’estudi dels instruments que conformen aquest conjunt musical tan peculiar i característic del nostre país i amb la voluntat d’honorar la memòria de qui fou un dels compositors de música per a cobla més emblemàtics i importants de les darreres dècades.

 

Com el seu propi nom indica, es tracta d’una beca dirigida als estudiants d’instruments de cobla joves, que no hagin complert els 21 anys i l’entrega de la mateixa, que té una dotació de 2.500 euros, es fa a Bellpuig durant el tradicional Concert de Reis que cada any organitza l’Agrupació Sardanista amb la col·laboració de l’Ajuntament de Bellpuig el diumenge després del dia de Reis.

 

El procés per escollir el guanyador consta de dues parts. La primera és no presencial ja que s’escullen cinc finalistes a partir d’una audició que fa el jurat amb els enregistraments que han fet arribar al mateix tots els participen en la convocatòria.

 

La segona part és presencial i sempre es realitza a Bellpuig, on els cinc finalistes interpreten davant del jurat en audició privada, una obra obligada (la que prèviament han hagut d’entregar enregistrada) i una de lliure elecció .

 

El jurat qualificador sempre està format per músics vinculats amb el món de la cobla i representants de les entitats que convoquen el premi.

Descarrega el quadríptic

Històric de guanyadors