al contingut a la navegació Informació de contacte

Living-lab del projecte lifeECOadapt 50 a Ponent

DIMARTS 12 DESEMBRE 2023

El 17 d’octubre es va celebrar el Living-lab del Projecte LIFE eCOadapt50 a Ponent a les instal·lacions del nostre espai, triat com a punt de partida per a la construcció d'aquesta iniciativa.  Es va constituir una taula de treball estable i participativa amb actors claus coneixedors del territori, que implicarà tots els sectors rellevants, com el forestal, agro-ramader, i turístic, en la presa de decisions pel futur del projecte.

La Diputació de Barcelona liderarà el projecte eCOadapt50 i com a socis d'aquest projecte hi ha l'Associació Leader de Ponent. Aquest projecte, amb un pressupost de 19 milions d'euros cofinançat pel programa LIFE de la Comissió Europea, es desplegarà en un 42% del territori català i afectarà aproximadament un terç de la població. Amb una durada de 8 anys, eCOadapt50 comptarà amb la participació d'un consorci format per 24 socis i 2 entitats associades.

L'objectiu principal del projecte és reduir l'impacte del canvi climàtic en sectors particularment vulnerables, com el sector primari i el turístic. A través de la implicació activa d'administracions locals i agents econòmics, eCOadapt50 busca augmentar la resiliència davant els impactes climàtics en 19 territoris de Catalunya.