al contingut a la navegació Informació de contacte

La XMESS es reuneix a Bellpuig per celebrar la primera Assemblea del 2024 i mostrar bones pràctiques d’impuls de l’ESS a Terres de Ponent.

DIMECRES 08 MAIG 2024

El dijous 11 d’abril l'Espai de Cotreball Llotja de Bellpuig va acollir l’Assemblea Ordinària de la XMESS, amb una Jornada prèvia en que va ser possible conèixer diferents experiències de foment de l’ESS a Terres de Ponent. Experiències de cures, energètiques, culturals, comunitàries, agroecològiques, en que les administracions públiques del territori han jugat diferents rols, per facilitar-ne el naixement i creixement.
Una seixantena de persones, 35 municipis i 2 Consells Comarcals van estar presents en algun moment de la Jornada i Assemblea, 37 d’elles en format presencial. Persones amb funcions polítiques i tècniques a Ajuntaments i Consells Comarcals de la XMESS, vingudes de diferents punts de la geografia catalana, des de les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona, fins a la Selva, la Catalunya Central, els Vallesos, el Maresme, el Penedès, les Garrigues, l’Urgell, el Segrià, el Barcelonès. També les protagonistes dels diferents projectes exposats, així com membres de Ponent Coopera, l’Ateneu Cooperatiu de les Terres de Lleida.