al contingut a la navegació Informació de contacte

Alcaldia

Salutació de Jordi Estiarte

untitled.pngBenvolgudes i benvolguts,

Bellpuig té una llarga història i per a qualsevol de nosaltres ha acabat esdevenint la nostra comunitat, ja sigui per naixement o per elecció, hem fet de Bellpuig el nostre entorn social on naixem, on ens desenvolupem i on morim.

La nostra primera esfera de vincles socials és aquesta, una Vila de poc més de 5000 habitants de la comarca de l’Urgell. Fa unes quantes dècades, un professor d’antropologia que sempre he admirat i tingut com a referent ens parlava de les estructures socials i com les anem teixint les persones. Hem establert entre nosaltres uns vincles que amb el temps han desembocat en una mena de parentiu, perquè el parentiu no és només un simple reconeixement d’uns vincles biològics de consanguinitat i afinitat, sinó una construcció social que regula aquests vincles, els dota de jerarquia i de significat i permet que establim un espessa xarxa de drets i deures i tota mena de fluxos comunicatius.

Darrera aquesta realitat de fets socials hi ha la necessitat de conviure en el temps i en l’espai i de cooperar, de definir un nosaltres per poder dur a terme les nostres vides de manera quotidiana. És en aquest nosaltres on ens hem de sentir cridats, com a persones lliures, organitzades i que formen part d’una realitat complexa i diversa socialment. Una complexitat i diversitat que s’expressa en múltiples identitats de gènere i sexuals, de procedències geogràfiques, de pensaments polítics o filosòfics, d’expressions i d’identitats culturals, de visions del món, d’anhels i d’esperances. I totes formen part d’aquest nosaltres que és Bellpuig.

Bellpuig és aquest nosaltres, aquesta comunitat de naixement o d’adopció, aquest entorn social de drets i deures compartits, aquest mescla enriquidora d’identitats, de procedències, de pensaments, d’expressions i de visions, d’anhels i d’esperances. Aquest nosaltres que totes les persones que en formem part ens hem de comprometre a estimar a respectar i a fer funcionar, de manera col·lectiva. Perquè la pertinença a un nosaltres és allò que ens fa humans.

 

Jordi Estiarte

Alcalde de Bellpuig