al contingut a la navegació Informació de contacte

Xavier Moreras guanya el Premi de Belles Arts Sant Jordi convocat aquest any per la Fundació Perelló

La convocatòria, dedicada aquest any a l’Art Tridimensional, premia aquest any un treball que pretén trobar el mimetisme amb les formes i geometries que ens ofereixen els paisatges.

DISSABTE 29 ABRIL 2023

Avui ha tingut lloc al convent de Sant Bartomeu l’acte de lliurament de premis del Premi de Belles Arts Sant Jordi que cada any convoca la Fundació Perelló amb seu a Bellpuig.

El premi, que aquest any està dedicat a l’Art Tridimensional, atorga un primer guardó de 6.000€, una escultura de bronze del Sr. Perelló i un certificat acreditatiu, un segon premi de 2.500€ que patrocina l’Ajuntament de Torrefarrera i 5 mencions honorífiques.

El guanyador d’aquest any ha estat Xavier Moreras, amb una escultura que sota el títol “Descripció d’un paisatge I”, forma part d’una sèrie del mateix títol, que pretén trobar mimetisme amb les formes i geometries dels paisatges buscant les línies essencials que creen els espais i els delimiten.

Segons explica el mateix Xavier Moreras, va començar amb l’escultura donant forma a les branques i troncs que envoltaven la seva casa al Lluçanès ara fa quasi 40 anys.

La fusta per ell és un material amb una gran capacitat de comunicació per les seves formes, colors, matisos i tons. I permet un ampli ventall de possibilitats escultòriques.

El segon premi, patrocinat per l’Ajuntament de Torrefarrera, ha estat per Francesca Poza, amb la seva obra “Busco en mis recuerdo los hilos que tejo. Todo se conecta. Me dedico a enlazar”, una obra realitzada en paper reciclat tyvek, encolat, escrit manualment amb poemes i notes i teixit.

Les Mencions Honorífiques han estat per:

Obra núm.: 24 PRIMERA MENCIÓ HONORÍFICA
Títol obra: SPHAIROS
Autor: Miquel Samitier
Material/Tècnica: Talla en pedraObra núm.: 19 SEGONA MENCIÓ HONORÍFICA
Títol obra: ANGELS
Autor: Marcel Camps Solé
Material/Tècnica: Ferro i fusta

Obra núm.: 28 TERCERA MENCIÓ HONORÍFICA
Títol obra: DISPOSICION TRANSITORIA
Autor: Jordi Gich
Material/Tècnica: Fusta de noguera

Obra núm.: 11 QUARTA MENCIÓ HONORÍFICA
Títol obra: GIR 2, MODEL PER CONSTRUIR
Autor: Jaume González Bosch
Material/Tècnica: Terracota de fang negre i llautó soldat

Obra núm.: 15 CINQUENA MENCIÓ HONORÍFICA
Títol obra: PETIT DRAC
Autor: Ondina Oliva
Material/Tècnica: Modelat de ceràmica. Cocció amb llenya


L’acte ha comptat amb la presència del Sr. Jordi Estiarte, alcalde i president de la Fundació Perelló, la Sra. Mercè Carulla, de la Diputació de Lleida, el Sr. Gerard Balcells, president del Consell Comarcal, la Sra. Carme Giró, regidora de Torrefarrera i la Sra. Sandra Oriola, regidora de cultura a l’Ajuntament de Bellpuig.

L’exposició de tots els quadres finalistes es podrà veure a Bellpuig durant tot el mes de maig al mateix Convent de Sant Bartomeu en horari d’obertura, de dijous a dissabtes de les 10 a les 13.30 hores i de les 15 a les 17.30 i els diumenges de les 10 a les 15 hores.

Desprès, l’exposició viatjarà a Lleida i a Torrefarrera.

Galeria d'imatges