al contingut a la navegació Informació de contacte

Una delegació de pelegrins de Bormio visiten Bellpuig en motiu de l'Any Jubilar del Sant Crist

El passat dia 18 va tenir lloc la recepció oficial a la Sala de Plens de l’Ajuntament i a durant tota la jornada van visitar els monuments i espais més importants de la vila

DIVENDRES 24 NOVEMBRE 2023

Durant tot el cap de setmana passat, una delegació d’una trentena de veïns de Bormio encapçalada pel rector de Bormio, Don Fabio Fornera i pel Sr. Arrigo Canclini, regidor de Bormio en el moment de l’agermanament amb la vila de Bellpuig, eren a Catalunya i Bellpuig en el marc d’una visita que es va organitzar en motiu dels 400 anys de l’arribada a Bellpuig del Sant Crist de Bormio. 

Pel matí, a la Sala de Plens de l’Ajuntament, va tenir lloc la recepció oficial. L’alcalde, Jordi Estiarte, i diferents regidors, juntament amb el mossèn de la parròquia Sant Nicolau, Abel Trulls i representants de la Confraria, van rebre a tota la comitiva en un acte oficial emotiu i ple de records de l’agermanament i dels vincles que es van crear en aquell moment, l’any 2002. 

Estiarte, que es va dirigir a tots amb italià, va explicar que el Crist de Bormio sempre ha estat present a l’imaginari religiós i cultural de la gent de Bellpuig i alhora testimoni de la nostra història. Va agrair la visita i va presentar la placa que en breu s’instal·larà a totes les carreretes que donen accés al municipi i que fa referència i recorda que Bellpuig és una població agermanada amb Bormio. 

Per la seva part, Llorens Fabregat, president de la Confraria del Sant Crist, va fer lliurament al rector de Bormio d’un llibret que reprodueix dels documents de la Consagració de veïns de Bormio al Crist Redemptor l’any 1.953. 

Després tots els parlaments i d’un intercanvi d’obsequis, entre ells les banderes de Bellpuig i de Bormio, el rector de Bormio, Don Fabio Fornera, i el regidor de l’agermanament, Arrigo Canclini, van signar al Llibre d’Honor. 

L’acte va acabar amb el compromís i la voluntat d’impulsar intercanvis per enfortir els llaços de l’agermanament i en aquest sentit la regidora de Drets i Ciutadania i Coordinació d’Entitats, Dolors Florensa, va anunciar que l’INS de Bellpuig ja treballa per realitzar un intercanvi l’any vinent amb Bormio i com a mostra d’aquesta voluntat els va lliurar dos exemplars dels llibres que va publicar en motiu del seu 50è aniversari, on també hi surten imatges d’intercanvis que es van fer fa uns anys. 

La jornada va incloure una visita a la Sala on hi ha l’exposició dedicada a la Festa dels Dolors, una visita al Convent de Sant Bartomeu, un dinar de germanor, una visita a la Fundació Perelló i al Mausoleu de Ramon de Cardona i una missa bilingüe i concelebrada entre els dos mossens.

Galeria d'imatges