al contingut a la navegació Informació de contacte

Tallers per a joves a Bellpuig

Accions preventives i educatives sobre sobre relacions saludables a les xarxes i sobre educació sexual i salut

DIMARTS 31 OCTUBRE 2023

Des del Consell Comarcal, l’Oficina Jove de l’Urgell, el Servei d’Intervenció Socioeducativa itinerant (SISI) i la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil amb la col·laboració de l’Ajuntament de Bellpuig, es va organitzar el passat dijous dia 19 d’octubre un taller sobre Relacions Saludables a la Xarxa, al que hi van participar 20 joves de Bellpuig. 

L’èxit del mateix fa pensar amb la necessitat d’aquest tipus de tallers i per al mes de novembre ja n’hi ha dos més de preparats i un més, per al desembre. 

Es tracta d’accions preventives i educatives per als i les joves del Servei d’intervenció socioeducativa itinerant de l’Urgell (SISI Urgell) i també, per la resta de joves del municipi de Bellpuig a través de 3 tallers específics pensats en clau jove, on es fomentarà la prevenció i el coneixement per reduir riscos en educació sexual i salut.  

Els dos tallers del mes de novembre son sobre educació sexual i els oferirà la Fundació Antisida de Lleida el dia 16 i 23, de les 18:30h a 20.00h a l'Edifici Carme Serra. 

Els tallers tractaran temes com el coneixement del propi cos i la sexualitat afectiva i responsable. 

L'objectiu d'aquestes sessions és promoure la salut sexual i els drets sexuals i reproductius, per tal de reduir els riscos en les pràctiques sexuals i prevenir infeccions de transmissió sexual. 

El taller del mes de desembre és “Aprenem a mirar-nos per cuidar-nos” per conscienciar sobre els problemes de la conducta alimentària juntament amb les conductes de risc que hi estan relacionades i donar eines per iniciar un treball en la millora de l’autoestima i acceptació de l’autoimatge. 

Aquest taller serà organitzat per Maria Jové Ortiz, psicòloga, el dia 14 de les 18.00h a les 20.00h a l'Edifici Carme Serra.