al contingut a la navegació Informació de contacte

Tallers d’hàbits saludables per a tots els nens i nenes de Bellpuig

L’Associació Nereu imparteix, en diversos municipis de la província de Lleida, tallers de promoció per a la salut.

DIMARTS 02 NOVEMBRE 2021

A conseqüència de les restriccions causades per la pandèmia, el Programa Nereu, que es dedica des de fa més de 10 anys a promocionar l’activitat física i l’alimentació saludable entre els nens i nenes de 6 a 12 anys i les seves famílies, s’ha reinventat per poder continuar treballant els hàbits saludables i lluitar contra altres pandèmies mundials com son el sedentarisme i l’obesitat infantil.

Mai abans s'havia portat aquest programa a les aules, sempre quedava reduït només a l'activitat extraescolar gratuïta dels nens que no es podien permetre anar a altres activitats.

Des de la setmana passada que s’han començat a impartir a l’Escola Vedruna amb totes les mesures d’higiene i seguretat, respectant els grups bombolla.

Els tallers, s’han dut a terme en horari lectiu per als alumnes de 1r fins a 5è de primària i l’objectiu és conscienciar a la població infantil de la importància d’una alimentació saludable.

Els més petits han après la metamorfosis de la papallona i l’han elaborat amb fruites que posteriorment han pogut tastar. A 2n han aprés a cuinar opcions saludables per a berenar i esmorzar.

A Cicle Mitjà han treballat la compra sostenible i el plat saludable per poder incloure tot allò que necessiten en els seus àpats i a Cicle Superior han après a llegir etiquetes per poder disminuir el consum de sucre fent compres més conscients i saludables.

L’Associació valora molt positivament l’activitat i agraeix a l’ajuntament de Bellpuig i a l’escola Vedruna, la implicació i el treball en equip per poder millorar els hàbits de molts nens i nenes que s’han vist trontollats encara més des de l’arribada del virus.

Des de la regidoria d'Esports i Salut es valora molt positivament tota la gran feina que s'està fent perquè els programes d'hàbits saludables arribin a la major part de població possible.