al contingut a la navegació Informació de contacte

Promoció d'una dieta saludable a la segona jornada de Fira Cuida't

Les xerrades organitzades amb la col·laboració del programa Nereu han tingut lloc a la Llotja de Bellpuig.

DIMARTS 02 NOVEMBRE 2021

El passat dissabte dia 30 per la tarda va tenir lloc la segona jornada de la Fira Cuida’t a Bellpuig, un certamen que ofereix activitats per a promoure l'esport i la vida saludable, i que té lloc aquest any, en un format diferenciat, amb un programa que es desenvolupa durant tres dissabtes consecutius.

La jornada del dia 30 va comptar amb dues xerrades impartides per l’Associació Nereu, que desenvolupa tallers de promoció de la salut a diversos municipis de la demarcació de Lleida. Durant la presentació de l’acte, l’alcalde de Bellpuig, Jordi Estiarte, ha destacat que el programa Nereu, que es dedica des de fa més de 10 anys a promocionar l’activitat física i l’alimentació saludable entre els nens i nenes de 6 a 12 anys i les seves famílies, "s’ha reinventat per poder continuar treballant els hàbits saludables i lluitar contra altres pandèmies mundials com són el sedentarisme i l’obesitat infantil".

Estiarte ha manifestat que des de l’ajuntament de Bellpuig "aquest model actual suposa un canvi de paradigma en les polítiques de salut que es venien fent fins ara, ja que Nereu havia quedat reduït a les activitats extraescolars que feien els alumnes que no es podien permetre econòmicament altres activitats" Així, ha insistit en que "la promoció de la salut ha d’arribar a la màxima població possible, i per això s'han inclòs aquestes activitats en la Fira Cuida’t".

Per la seva part, Imma Oliva, regidora d’economia, empresa, emprenedoria i esports a l’Ajuntament de Bellpuig, ha expressat que des de les regidories d’esport i salut "s'està treballant en aquest canvi de paradigma en el model de salut, i aquestes xerrades en són un exemple’" La regidora ha posat èmfasi en que aquest tipus d’activitats pretenen "donar eines per a que un mateix pugui autogestionar la seva salut".

Les dues xerrades que han tingut lloc aquest passat dissabte han estat a càrrec de Naila Martínez, coordinadora del programa Nereu, dietista-nutricionista especialitzada en nutrició esportiva per augmentar el rendiment esportiu, el benestar de l'esportista i evitar lesions. La primera d’elles, ha tractat de com ajudar a agafar consciència del que elegim en el moment d’alimentar-nos, d’aprendre a detectar tot allò que ens porta a prendre eleccions que moltes vegades no són saludables, i sobre com podem  aconseguir, poc a poc, un canvi cap a una alimentació més equilibrada i més saludable. Pel que fa a la segona conferència, ha estat enfocada directament al binomi esport i alimentació, a aprendre a preparar una bona alimentació per abans d’un entrenament.

La darrera sessió de la Fira Cuida’t està prevista pel dissabte dia 6 de novembre, en la que tindran lloc diverses activitats esportives bàsiques per a la millora de la salut física i mental de les persones.

Galeria d'imatges