al contingut a la navegació Informació de contacte

Presentació del llibre El silenci de l’aigua de Francesc Pascual a Bellpuig

El dilluns 19 de novembre a les 7 de la tarda a la Sala de conferències de la Casa de Cultura de Bellpuig, la Biblioteca Municipal Isidor Cònsul va organitzar la presentació del darrer llibre de Francesc Pascual El silenci de l’aigua.

DIMARTS 20 NOVEMBRE 2018

La presentació va anar a càrrec del president del Grup de Recerques de les Terres de Ponent, Sr. Miquel Torres, i va comptar amb la presència de l’autor, què en acabar va signar llibres als assistents.

El silenci de l’aigua” (2018) publicat per Pagès editors, ficciona la creació del Canal d’Urgell i les conseqüències socials i vitals de la seva construcció.

La novel·la desgrana l’entranyable història d’una família pagesa del Pla d’Urgell, amb repunts històrics, alguns de ben coneguts, on, com a fet destacable, els diàlegs són extrets de la fonètica lleidatana, malauradament sovint menystinguda.

La presentació del llibre “El silenci de l’aigua” de Francesc Pascual, rebia la col·laboració de l’Ajuntament de Bellpuig i Saladrigues Impressors i Llibreters.

Francesc Pascual

Francesc Pascual (Castellnou de Seana, Pla d'Urgell) va estudiar al seminari de Solsona, però no hi va arrelar i va passar-se a la cançó, la poesia i la pintura.

Membre dels Setze Jutges dels primers anys, va formar part del grup Can 64 de Lleida, grup de cantautors amb els quals ha publicat un llibre i un CD testimonial (1996).

Com a pintor ha realitzat exposicions i, com a escriptor, ha publicat assaigs històrics i volums poètics.

De ploma i redacció àgil i propera, porta editats més de vint llibres i alguns altres —cinc o sis més— en què hi ha col·laborat, entre novel·la, història, poesia..., sempre amb el rerefons de la seua Plana, de la qual ens ofereix un testimoniatge impagable.

Francesc Pascual, que d’una manera prioritària ha centrat les seves obres en la gent, els seus costums i els esdeveniments de la terra on viu, també és col·laborador habitual del Grup de Recerques de les Terres de Ponent.