al contingut a la navegació Informació de contacte

Presentació del llibre de Vicent Partal, Nou homenatge a Catalunya a Bellpuig

El divendres 16 de novembre a les 7 de la tarda, el Teatre Armengol de Bellpuig va acollir la presentació del llibre Nou homenatge a Catalunya amb la presència de l’autor, Vicent Partal (periodista, director del diari digital VilaWeb i president de l’European Journalism Centre).

DISSABTE 17 NOVEMBRE 2018

Després de la presentació va haver-hi un col·loqui amb la participació del públic.

Aquest acte estava organitzat per l’Assemblea Nacional Catalana de Bellpuig i Òmnium Cultural La Segarra-Urgell, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Bellpuig, l'Associació d’Amics de la Plana d'Urgell i Saladrigues, SL Impressors i Llibreters.

D’altra banda, a les 9 de la nit davant del Teatre Armengol, els “Músics per la Llibertat” de Bellpuig van tocar per demanar l’alliberament dels presos polítics i que puguin tornar a casa, ells i els exiliats, en el dia que feia 13 mesos que Jordi Sànchez i Jordi Cuixart estan en pressió preventiva i acusats de rebel·lió per exercir el dret a manifestació.

Nou homenatge a Catalunya” de Vicent Partal Montesinos,

Editorial Ara Llibres, 2018.

Durant l’última dècada, Catalunya ha protagonitzat una epopeia única en la història contemporània d’Europa. Un país que s’ha organitzat de manera pacient, constant, imaginativa i coratjosa per proposar per vies pacífiques la independència d’un estat disposat a usar la repressió i la violència per impedir-ho.

Res no ha estat fàcil, però els èxits aconseguits són notables. En termes polítics, amb la proclamació d’una República que només necessita temps per créixer. En termes socials, generant un moviment emocionant que ha canviat ja, per a bé, el país des de la base.

El gran relat d’aquest moviment no es pot escriure sense la petita història dels seus protagonistes, i això és el que Vicent Partal, observador audaç, fa en aquest Nou homenatge a Catalunya. Amb informació que no havia vist la llum fins ara i el pòsit de reflexió que dóna l’experiència, explica les claus que han fet possible tot el que ha passat i que anuncien el que pot ocórrer a partir d’ara.

El resultat és un llibre ambiciós, cridat a ser un document clau d’aquest període de la nostra història tan apassionant com esperançador.

Galeria d'imatges