al contingut a la navegació Informació de contacte

Bellpuig Acull el Campionat d’Espanya de Motocròs per Equips Autonòmics

El Campionat serà una festa de cloenda del Motocròs Estatal

DIVENDRES 04 NOVEMBRE 2022

Avui ha tingut lloc a la Diputació de Lleida, la presentació del Motocròs de les  Autonomies, una competició que representa la cloenda de la temporada de motocròs  Estatal i que organitzarà el Moto Club Segre per segona vegada en la història.  

El Campionat d’Espanya de Motocròs per equips Autonòmics, que tindrà lloc els dies 5  i 6 de novembre al Circuit de Catalunya de Motocròs, es regeix per una reglamentació  específica i diferent de la resta de competicions que es duen a terme habitualment. Els  equips que representen a les diferents comunitats autònomes són escollits per les  federacions territorials i han d’estar formats per 3 pilots, les sumes dels resultats dels  quals, són els que es tenen en compte a l’hora d’establir la classificació final.  

En aquesta edició de 2022, la competició estarà basada en dues categories, Elite i  MX85. Si bé en la categoria de MX85 les motocicletes són totes de la mateixa  categoria, en el cas d’Elite, els 3 integrants de l’equip, un dels quals ha de ser menor  de 23 anys, s’han de distribuir en les classes de MX1, MX2 i MX open. En cap cas  s’estableix una classificació individual, sinó que en cada cursa el resultat s’estableix  amb la suma dels punts obtinguts per tots els integrants de l’equip.  

El Motocròs de les Autonomies ha estat una competició intermitent dins dels  campionats d’Espanya. La primera edició es va celebrar el 1987 a Guadalajara i des  de llavors s’han celebrat 15 edicions, una de les quals, en l’edició de 1994 ja va tenir  per escenari el llavors jove circuit de Bellpuig, des de llavors Catalunya no ha acollit  cap més edició de la competició. 

L’última edició de la competició es va disputar el 2019 a León i els dos últims anys no  s’ha pogut convocar. Aquest any el Moto Club Segre ha recollit el testimoni de tirar  endavant aquesta peculiar competició.  

A la presentació hi ha assistit la Sra. Mercè Carulla com a representant de la  Diputació, que ha destacat la importància de la celebració d’aquest tipus de  campionats perquè aporten riquesa i dinamisme al territori, el Sr. Jordi Estiarte, alcalde  de Bellpuig, que ha posat en valor l’experiència organitzativa de Bellpuig en la  celebració de campionats d’Espanya i del Món, la Sra. Sra. Lourdes Ravetllat,  representant territorial a Lleida de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat  Física, que ha reafirmat el compromís de la Secretaria General de l’Esport en tornar a  posar al mapa el Circuit de Catalunya de Motocròs, el Sr. Lluís Capdevila, director de cursa i president del Moto Club Segre, el Domènec Fernández, vicepresident primer de  la Federació Espanyola de Motociclisme i el Sr. Tato Prat, president de la Federació  Catalana de Motociclisme. 

Lluís Capdevila ha explicat els aspectes organitzatius de la cursa però ha aprofitat  l’ocasió per agrair tant a les institucions com a la Federació Espanyola la seva 

confiança i implicació i s’ha mostrat molt content amb el canvi de junta de la Federació  Catalana de Motociclisme per reconduir una situació que amb l’anterior junta no  acabava d’anar bé. Amb el mateix sentit s’ha expressat el Sr. Tato Prat, actual  president de la FCM, que ha confirmat que és voluntat de la junta que presideix tornar  a formar part d’aquest equip organitzatiu. 

El Sr. Domènec Fernández s’ha mostrat convençut de l’èxit organitzatiu i ha destacat  que el motocròs és una modalitat esportiva que està en creixement i que així ho  demostra la inscripció de cada cop més joves pilots. De fet dels 6 pilots que presenta  la Federació Catalana 2 són lleidatans i un de Bellpuig, Adrià Monné que aquest any  s’ha proclamat campió de Sub18 després que l’any passat es proclamés campió de  125. En aquest sentit, Lluís Capdevila s’ha mostrat convençut de les possibilitats de  victòria de la Federació Catalana. 

Segons Domènec Fernández la celebració dels campionats a Bellpuig no és sols una  garantia per les instal·lacions i l’organització sinó també per la restauració, els  allotjaments i l’aposta que fan les institucions.  

De fet, l’alcalde, Jordi Estiarte, ha destacat que la celebració de grans campionats al  Circuit de Catalunya de Bellpuig és una qüestió d’esforç i d’entesa i s’ha mostrat  convençut, sense voler precisar cap data, de que el Mundial tornarà a celebrar-se en  un futur a Bellpuig.

Galeria d'imatges