al contingut a la navegació Informació de contacte

Patrimoni, vi de proximitat i música al Convent de Sant Bartomeu

L'Agència Catalana del Patrimoni Cultural i l'Ajuntament de Bellpuig, uneixen esforços per difondre el patrimoni de Bellpuig i programen un concert amb Mazoni al Convent de Sant Bartomeu amb la col·laboració de la Cooperativa L'Olivera que presentarà els seus vins als assistents.

DIVENDRES 14 JULIOL 2023

Per tots aquells que no coneixen el Convent de Sant Bartomeu de Bellpuig i també per aquells que tot i fer-ho volen descobrir una altra perspectiva del mateix, el proper divendres dia 21 de juliol el cantautor Jaume Pla, conegut amb el nom artístic de Mazoni, oferirà un concert que, coincidint amb els seus 20 anys de carrera artística, repassarà els seus grans èxits amb una selecció de cançons que ja formen part de la història de la música popular catalana.

El concert tindrà lloc a les 20.30 hores i una hora abans, tots aquells que ho vulguin podran gaudir del monument per mitjà d'una visita guiada que podran acompanyar amb una copa de vi de la Cooperativa L'Olivera.

El celler de L'Olivera s'ha afegit a la iniciativa de l'Àrea de Monuments i Jaciments de l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural (ACdC) i l'Ajuntament de Bellpuig i abans, durant i després del concert, participarà de la mateixa oferint i donant a conèixer els seus vins a tots els assistents.

El Convent de Sant Bartomeu, construït el 1507, és una mostra notable de la transició del gòtic tardà al Renaixement. Declarat Bé Cultural d'Interés Nacional, el va fer construir Ramon de Cardona-Anglesola per mitjà d'una butlla papal just al lloc on ja hi havia una ermita dedicada a Sant Bartomeu. Els pares franciscans van començar l'obra fent una petita residència al voltant de l'actual claustre petit però l'obra important va començar quan el virrei no es va contentar amb l'austera iniciativa dels frares i va fer portar directament des d'Itàlia un projecte d'una construcció molt més gran, més noble i més artística.

El resultat final és un edifici de planta rectangular organitzat a l'entorn de dos claustres centrals, on destaca per damunt de tot el segon o pati de la cisterna, amb una segona galeria amb eriçats de frondes, coronats amb floró. Aquest element no té precedents a Catalunya. Les columnes helicoïdals continuen el moviment pels arcs, i els capitells, tots diferents, són esculpits amb motius vegetals, animals i figures humanes.

Si voleu gaudir d'aquesta iniciativa cultural que conjuga música, patrimoni i vins de proximitat no us podeu perdre aquest concert el proper divendres dia 21 de juliol a les 20.30 hores, al Convent de Sant Bartomeu.

Les entrades es poden adquirir a la pàgina web de Monuments de Catalunya i també al mateix monument i tenen un preu de 12 euros.

Galeria d'imatges