al contingut a la navegació Informació de contacte

Òmnium Segarra-Urgell reconeix al Poeta Jordi Pàmias i porta el recital audiovisual “He besat la terra humida...” a Bellpuig

DIUMENGE 19 GENER 2020

El divendres 17 de gener a les 8 del vespre al Teatre Armengol de Bellpuig, Òmnium Segarra-Urgell va realitzar un “acte de reconeixença al poeta de Guissona, Jordi Pàmias”, en el qual es va representar l’obra inspirada en el poeta, “He besat la terra humida...”, de la companyia Cassigalls.

L’acte el va obrir el president d'Òmnium Segarra-Urgell, Sr. Josep Pont, donant a conèixer als assistents, el poeta i la seva obra, a la vegada que descobria els vincles de Jordi Pàmias amb Bellpuig.

Tot seguit es va fer un reconeixement públic a Jordi Pàmias, lliurant-li la “Distinció 2019” d'Òmnium Segarra-Urgell, pel qual Josep Pont va estar acompanyat de l’alcalde de Bellpuig, Sr. Jordi Estiarte i del regidor de Cultura, Sr. Anouar Boumakhtaf.

Seguidament es va donar inici a la representació de l’obra de la companyia Cassigalls de Juneda, “He besat la terra humida...”.

He besat la terra humida...”, Companyia Cassigalls.

Encarregada per Òmnium Segarra-Urgell, “He besat la terra humida...” és un recital audiovisual inspirat en el poeta Jordi Pàmias i la seva poesia, que combina imatge, so, música en directe i escenografia teatralitzada, conjuntament amb la lectura de poemes del protagonista.

L’obra aconsegueix fer una tasca molt acurada d’aproximació a l’essència de l’obra de Jordi Pàmias i a les temàtiques presents en la seva obra, la vida, la mort i el destí dels homes.

D’altra banda, mitjançant el recital de poemes musicats, posa en relleu quins han estat els referents de la poesia catalana cabdals per a l’obra de Pàmias, com són Verdaguer o Espriu.

L’obra també visualitza l’estima del poeta pel paisatge i el patrimoni, la gran sensibilitat que l’escriptor guissonenc ha fet palesa a la seva obra, així com el seu compromís i trajectòria reivindicativa en l’àmbit social, aspecte que ha destacat sempre al llarg la seva obra poètica.

Distinció 2019” d'Òmnium Segarra-Urgell.

L’entitat cultural distingeix anualment una personalitat rellevant del món de la cultura a les comarques de la Segarra i l’Urgell.

Aquest any 2019, amb la finalitat de posar en valor l’obra literària de Pàmias, Òmnium Segarra-Urgell organitza un seguit d’actes que s’aniran reproduint arreu de les comarques de la Segarra i l’Urgell.

El primer dels actes va tenir lloc el setembre de 2019 a Guissona, la vila natal de Jordi Pàmias.

Galeria d'imatges