al contingut a la navegació Informació de contacte

Òmnium Cultural exposa a Bellpuig "60 anys de lluita i compromís"

L'exposició fa un recorregut històric a l'entitat al llarg dels seus 60 anys de vigència

DILLUNS 22 NOVEMBRE 2021

Ahir s’inaugurava a la Casa de Cultura de Bellpuig l’exposició “60 anys de lluita i compromís”, una exposició itinerant per tota Catalunya sobre la història de l’entitat resumida en 32 plafons agrupats amb 8 tòtems amb textos i fotografies. 

L’entitat que va néixer el 1961 per defensar i promoure la llengua i modernitzar la cultura catalana davant la persecució franquista aplega actualment uns 190.000 socis i sòcies, xifra que la converteix en l’associació cívica i cultural més important de Catalunya i de les primeres d’Europa. 

Aquesta exposició forma part de la campanya “60 anys de lluita i compromís que es desplegarà arreu de Catalunya dins l’11 de juliol de 2022 per tal de donar a conèixer i compartir el paper històric de l’entitat en la construcció del país, reconèixer la feina feta per milers de persones aquests anys, augmentar el sentiment de pertinença de la massa social i plantejar propers reptes. 

A la inauguració hi va assistir Montse Vall en representació d'Omnium Segarra-Urgell que va fer una explicació de tot el contingut de la exposició i dels moments importants dels 60 anys d'Omnium, i també l’alcalde de Bellpuig, Jordi Estiarte i la regidora Inés Granollers. 

Estiarte va destacar com una entitat amb inquietuds culturals i socials creada per 5 prohoms passa a ser una eina útil de país per les persones i per la societat i va compartir records i vivències de la seva època d’estudiant i de la introducció del català a l'escola. A mes, va destacar que aquesta exposició està ubicada a la Casa de Cultura, edifici on hi ha la Biblioteca Isidor Cònsul, editor fill de Bellpuig i personalitat destacable dins del món cultural i que l’any que va morir Isidor Cònsul, la seva fotografia va presidir la nit de Santa Llucia i el Premi d Honor de les Lletres Catalanes. 

L’exposició es pot visitar fins el dimarts dia 30 de novembre en l’horari següent: 

Dimarts, dissabtes i diumenges d’11 a 13 hores i de 18 a 20 hores, i els dilluns, dimecres, dijous i divendres, de les 18 a les 20 hores.

 

Galeria d'imatges