al contingut a la navegació Informació de contacte

Olga Arderiu explica al Teatre Armengol de Bellpuig les reformes a la Llei del Només Sí és Sí

L’acte s’emmarcava dins de les activitats programades per a commemorar el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones

DIVENDRES 24 NOVEMBRE 2023

Ahir tenia lloc al Teatre Armengol de Bellpuig, el primer dels actes per a celebrar a la vila el Dia Internacional per l’eliminació de la violència contra les dones, un acte organitzat pel Consell Comarcal amb la col·laboració de l’Ajuntament de Bellpuig. 

Olga Arderiu, advocada penalista va parlar de la Llei del només Sí és Sí, la LO 10/2022, i de les reformes aprovades. Va explicar que la reforma aprovada comporta un enduriment de les penes i unifica en un sol delicte l’abús i l’agressió sexual. 

El text aprovat distingeix entre les agressions amb violència i intimidació i les que no i ha afegit un subtipus penal per a aquells casos en què es pugui demostrar que en l'agressió sexual hi ha hagut aquesta violència o intimidació afegides, o bé que per algun motiu la víctima tingui anul·lada la seva voluntat. 

A més, la Llei situa el consentiment en el centre de tot. Els delictes ja no són mesurats per la resistència de les víctimes a una agressió, sinó per l’existència d’un consentiment exprés per l’acte sexual o no. 

La xerrada, que va comptar amb l’assistència de la regidora de Drets Socials i Ciutadania, Dolors Florensa, de la Consellera Comarcal d’ Acció social,  Ciutadania i Igualtat, Carme Culleré, de la directora dels SSTT d’Igualtat i Feminismes, Helena Fuses i de l’alcalde de Bellpuig, Jordi Estiarte, va va acabar amb un torn de preguntes amb el públic assistent que va resoldre tots els dubtes plantejats. 

 

Galeria d'imatges