al contingut a la navegació Informació de contacte

Obre les portes la “Fira Cuida’t” de Bellpuig

DISSABTE 16 NOVEMBRE 2019

Avui dissabte 16 de novembre a les 5 de la tarda al pavelló poliesportiu de Bellpuig, ha tingut lloc la inauguració de la “Fira Cuida’t” a càrrec del president de la Diputació de Lleida, Sr. Joan Talarn; de la Consellera Comarcal de l’Urgell, de Fires, Turisme i Consum, Sra. Gràcia Auró; i de l'alcalde de Bellpuig, Sr. Jordi Estiarte.


La
Fira Cuida’t vol promocionar l’esport i la vida saludable per mitjà de xerrades d’informació i divulgació, tallers de cuina saludable amb productes de proximitat, activitats esportives programades, i l’exposició i venda de productes de proximitat i saludables.

El cap de setmana del 16 i 17 de novembre té lloc a Bellpuig la Fira Cuida't, la primera fira de l'esport i de la vida saludable que s'organitza a la vila, una fira que és el fruit de l'evolució de la Fira Conserva't, però que posa més èmfasi en la necessitat de realitzar activitats físiques i esportives per a tota la població per tal de tenir una vida més saludable.

En aquest sentit, un valor afegit que aporta la fira d'enguany, és la implicació de les entitats esportives de la vila, i la col·laboració de l'Equip d'Atenció Primària de Bellpuig i d'INEFC Lleida, que durant la mateixa oferiran activitats obertes als visitants.

A més, els tallers i xerrades d’aquesta edició van molt enfocats a la necessitat de fer esport però també en el fet de fer-ho en condicions, valorant riscos i tenint en compte en cada cas la necessitat d’una correcta alimentació.

Tenint en compte que per a una correcta alimentació no es poden oblidar els productes de proximitat com a base de l’alimentació diària, a la fira s’hi troben com sempre productes artesanals, de proximitat i saludables. Les conserves també hi són presents com una manera tradicional i saludable de conservar aquests productes de proximitat.

Els comerços de Bellpuig també hi tenen lloc, amb la col·laboració de l'associació de comerciants Foment de Mercats. Alguns dels comerços presenten activitats programades, relacionades amb el benestar i la vida saludable.

A més, novament hi haurà un tast de vins i es manté l’oferta de menús per dinar i sopar, basats en productes de proximitat i de conserva que ofereixen diversos restaurants de la vila durant els dies de la fira.

Dins el recinte de la fira també hi ha un espai dedicat a la promoció turística de la vila i de la Comarca de l’Urgell, i un altre espai amb una mostra de llibres de la Biblioteca Municipal de Bellpuig.

Resum d’Activitats, Tallers i Xerrades de la fira CUIDA’T.

Dissabte 16 de novembre:

A les 10.00 del matí s’ha fet un entrenament obert de RUNNING a càrrec de Xafatolls secció Bellpuig.

Al gimnàs municipal: a les 11 hores s’oferia una classe de Ciclo Indoor i a les 12 hores una classe de Zumba.

A les 5 de la tarda, tenia lloc la INAUGURACIÓ de la FIRA CUIDA’T i l’obertura de portes amb una exhibició de Hip-Hop a càrrec del Club Ippon.

També a les 5 de la tarda, començava un Taller de cuina infantil pedagògic i gastronòmic, “AVUI BERENEM... UMMM, LES NOSTRES TRUFES DE XOCOLATA!!” a càrrec de PETIT XEF.

A 2/4 de 6 de la tarda hi havia la Xerrada “RECUPERA LA TEVA SALUT: La importància del sistema immunitari, la microbiota intestinal i les bactèries, i el món dels antioxidants i l’antiaging natural”. Una xerrada per guanyar salut i conèixer el nostre cos, a càrrec de Mònica Mercadal.

A 2/4 de 7 de la tarda s’oferia un TAST DE MINDFULNESS EN FAMÍLIA, organitzat pel centre de ioga OM, a càrrec d’Ester Montoy.

A les 7 de la tarda s’impartia la Xerrada PRIMERS AUXILIS BÀSICS PER A PARES, a càrrec d’Anna Castan i Mercè Pollina, pediatra i infermera de pediatria respectivament del CAP de Bellpuig.

També a les 7 de la tarda hi havia un taller: QUÈ PRENDRE ABANS, DURANT I DESPRÉS DE FER ESPORT, a càrrec de la dietista i nutricionista Mercè Carbonell.

Galeria d'imatges