al contingut a la navegació Informació de contacte

Nou impuls a la Cooperativa de Cures de Bellpuig incorporant una tècnica al projecte

L'Ajuntament de Bellpuig aposta per fer realitat aquest projecte amb el suport de Ponent Coopera

DIMECRES 20 OCTUBRE 2021

Des del passat mes de juny que l’Ajuntament de Bellpuig, amb el suport i acompanyament de Ponent Coopera, treballa en la creació d’una cooperativa que pugui oferir serveis d’atenció i de cures a les persones i a les llars del municipi. 

Des de que es va engegar el projecte diferents persones interessades en oferir els seus serveis com a treballadores,  així com altres interessades en ser usuàries, han estat informades del funcionament i passos a seguir per aconseguir amb èxit la seva creació. 

Per tal d’acabar de consolidar el projecte i aconseguir que aquest sigui una realitat, s’ha procedit a la contractació durant aquest mes d’octubre - a través de Ponent Coopera – d’una persona a mitja jornada com a tècnica, amb l'objectiu de coordinar aquest projecte cooperatiu al municipi. 

La tècnica contractada és M. Lluïsa Puig i Rius, resident a Bellpuig i auxiliar clínica a domicili, amb un bagatge professional que combina tant l'atenció directa a la llar com la coordinació i gestió de projectes en aquesta línia. La seva primera tasca serà contactar amb la setantena de persones interessades en participar a la cooperativa, tant treballadores com usuàries, per tal de constituir el grup motor. 

A partir d'aquí, els següents passos a seguir seran definir els serveis que s'ofereixen, preus, la possibilitat de col·laborar com a persona usuària o associada, el nom de la cooperativa, etc.; a banda d'estudiar les qüestions més tècniques com la redacció dels estatuts, el pla de viabilitat, màrqueting i difusió. 

Segons destaca la regidora d’igualtat de l’Ajuntament de Bellpuig, Sandra Oriola, «des de l'Ajuntament esperem que aquest projecte sigui una realitat ben aviat, ja que reflecteix el nostre compromís per impulsar i acompanyar projectes professionals des d'una perspectiva que va més enllà de la dimensió econòmica, ja que està pensat en clau de dignificar el treball de cures a partir de l'economia social i solidària i que garanteixi el benestar de la gent gran i les seves famílies del nostre municipi». 

El projecte de la Cooperativa de Cures de Bellpuig pretén dignificar la feina de la gent que fa feines de la llar i cures a les persones, dotant-les d’una estructura cooperativa com a fórmula empresarial democràtica, que prioritza la satisfacció de les necessitats dels seus membres enfront del lucre. Les persones que estiguin interessades en participar o rebre informació del projecte poden escriure a llpuig@ponentcoopera.cat

L'impuls de la cooperativa de cures de Bellpuig, ha provocat que a Ponent Coopera arribin més demandes, des de diferents municipis de Ponent, interessats també a crear una cooperativa de cures. Tant Ponent Coopera com l’Ajuntament de Bellpuig coincideixen en que l'objectiu és prendre la iniciativa i treballar per garantir drets laborals i condicions a moltes de les dones que actualment ja realitzen aquesta tasca, però que es veuen obligades a fer-ho sota l'economia submergida i sense cap mena de cobertura legal. A més, també es vol garantir a les persones grans o dependents una atenció professional i personalitzada de les seves necessitats.