al contingut a la navegació Informació de contacte

Nou Cicle de Concerts de l'Orfeó Joventut

DIMARTS 20 ABRIL 2021

L’Orfeó Joventut de Bellpuig presenta el proper dissabte, dia 24 a les 19.00, hores, al Teatre del Castell, el tercer Cicle de Concerts “Bellpuig ple de músics, ple de música”.

 

El “Cicle de Concerts de l’Orfeó” Joventut de Bellpuig neix el 2019 com a màxima expressió de la voluntat de l’Orfeó d’esdevenir motor cultural a la Vila. Sota la direcció de l’actual director, Albert del Viso, la coral ja venia organitzant diversos concerts al llarg de l’any, des dels propis concerts de l’Entitat, encontres amb altres corals, concerts amb músics col·laboradors amb finalitats benèfiques, actuacions relacionades amb esdeveniments importants de Bellpuig: pels Dolors, Nadal, Sant Jordi, Festa Major… El fet de crear una programació estable respon a la voluntat de posar ordre a algunes de les actuacions que l’Orfeó ja feia, a la voluntat de portar molta més música al poble i a la d’ampliar metes pròpies per créixer en la música.

 

Arribat el centenari de l’Orfeó Joventut, el 2019, s’inicia doncs el “Cicle de Concerts de l’Orfeó” amb concerts que protagonitzen integrants de l’Entitat i, a la vegada, bellpugencs. A més, s’estableixen llaços musicals amb una escola de la música coral, l’Schola Cantorum d’Algemesí, que esdevindrà referent per a l’Orfeó. 

El lema del Segon Cicle de Concerts de l’Orfeó fou tota una declaració d’intencions: “Músics del poble que fan música al poble”. El cicle pensat per al 2020 i que va haver de fer-se de manera molt condicionada per la pandèmia del Covid-19, va haver d’estirar-se fins a ben entrat el 2021. 

Aquest dissabte, l’Orfeó encara ja el tercer cicle de concerts amb l’esperit dels que l’han precedit, amb l’actuació del Quartet Sannois, compost per Paola Alarcón, Scarlett Martínez, Marta Roselló i Carlos Villa. 

Un dels músics sobre els que treballarà l’entitat enguany serà Celestí Vila de Forns, músic bellpugenc, nascut el 1830, que fou mestre de capella a la catedral d’Osca i Granada i que deixà un gran catàleg de música de cambra i música religiosa, en gran part, oblidada en arxius diversos i que l’Orfeó treballarà per fer sonar a la Vila. 

També, es programarà, per Nadal, l’obra Revetlla de Nadal del també bellpugenc Mossèn Jesús Capdevila. 

Tot plegat, juntament amb una sèrie de concerts que incorporaran obres del gran repertori coral, de cambra i solista, farciran la programació del tercer cicle de Concerts de l’Orfeó Joventut.