al contingut a la navegació Informació de contacte

Més de 400 persones ja han participat de la Consulta Popular sobre la instal·lació d'un nou tanatori amb sala ecumènica i forn crematori

El consistori considera que la participació va a bon ritme i recorda que la població pot votar fins les 12 de la nit del dia 4 de maig

DIMARTS 26 ABRIL 2022

Avui l’alcalde de Bellpuig ha explicat als mitjans de comunicació que les votacions telemàtiques sobre la consulta convocada a la vila van a bon ritme i que ja s’han emès més de 400 vots, que suposen en total un 12% de participació.

Segons l’alcalde, Jordi Estiarte, es va decidir fer una consulta 100% telemàtica primer a causa de la pandèmia però segons ell mateix diu, aquest ha de ser el futur real d’unes eleccions. “Caldria optar per les consultes telemàtiques per la comoditat que això suposa i perquè les democràcies s’han d’adaptar a les noves tecnologies i han de facilitar el vot perquè és bo per qualsevol procés democràtic”.

Tot i que la llei estableix que les consultes populars no són vinculants d’ofici sí que permet que qui la convoca s’aculli al resultat de la mateixa i en aquest sentit, l’Ajuntament de Bellpuig ha decidit que escoltarà a la ciutadania i actuarà segons el resultat de la majoria al marge de la participació que hi hagi.  

També ha explicat l’alcalde que el motiu pel qual va portar al consistori fer aquesta consulta popular va ser per la naturalesa del projecte, que pot produir controvèrsia dins d’un municipi per creences o per altres aspectes que fan que la ciutadania es posicioni a favor o en contra. A més, l’equip de govern opta per la consulta perquè l’alternativa, segons diu Estiarte, era decidir-ho en un despatx. “Com a equip de govern, es sentim més còmodes donant veu a la ciutadania per a decidir sobre les coses importants del nostre municipi”.

l’Ajuntament de Bellpuig, conscient de la bretxa digital de la població, va establir també un punt de votació a l’Ajuntament.