al contingut a la navegació Informació de contacte

Lliurament dels premis de la catorzena edició del “Premi Internacional de Belles Arts Sant Jordi dels Països Catalans”

El dissabte 27 d’abril a les 8 del vespre, va tenir lloc al Convent de Sant Bartomeu de Bellpuig, l'acte de lliurament de premis de la catorzena edició del “Premi Internacional de Belles Arts Sant Jordi dels Països Catalans”, que aquest any es convocava en la modalitat d’Art tridimensional.

DIUMENGE 28 ABRIL 2019

A l'acte hi van assistir l’assessor cultural de la presidència de la Diputació de Lleida, Sr. Antoni Balasch; la regidora de Cultura de Torrefarrera, Sra. Maria Carmen López; l’alcalde de Bellpuig, Sr. Salvador Bonjoch; la regidora de Cultura de Bellpuig, Sra. Anna Quesada, i altres regidors del consistori municipal de la vila de Bellpuig.

Aquest any, el jurat del premi després de valorar les obres dels artistes que havien participat en el concurs, va decidir atorgar el primer premi dotat amb 6.000 euros i una escultura de bronze feta per l'artista Jaume Perelló a: el Sr. Jorge Egea Izquierdo (Saragossa), per la seva obra “Eduard” elaborada amb bronze.

L’autor explica que l’escultura “Eduard”, cerca l’harmonia del cos en repòs d’un adolescent, tot contemplant l’espai, el paisatge i la llum d’inspiració mediterrània.

Pel que fa al segon premi dotat amb 2.500 euros, que aporta l’Ajuntament de Torrefarrera, es va atorgar a: la Sra. Ondina Oliva Gibert (Figueres), per la seva obra “Fusió” (la premiada no va poder assistir a l’acte, i la seva mare va recollir el premi en nom seu).

El jurat a més, va decidir atorgar cinc mencions honorífiques:

1a menció honorífica: Sr. Ramon Sanfeliu Gené. Títol de l’obra: La dama de Flandes.

2a menció honorífica: Sr. Xavier Puente Vilardell. Títol de l’obra: ST.

3a menció honorífica: Sr. Xavier Masero. Títol de l’obra: Equipatge (quatre retrats grotescos).

4a menció honorífica: Sr. Miguel Gascón Sancho. Títol de l’obra: Dona de pedra.

5a menció honorífica: Sr. Anna López Roger. Títol de l’obra: Marta.

Durant l'acte, que estava obert a tothom, hi van actuar la soprano Montserrat Isanta i la pianista Nazanin Yalda. A la vegada, també es va inaugurar l'exposició itinerant amb les 25 obres finalistes del premi, que es podrà visitar les setmanes vinents al Convent de Bellpuig i més endavant a Torrefarrera i a Lleida.

__________________

El “Premi Internacional de Belles Arts Sant Jordi dels Països Catalansel convoca i organitza la Fundació Perelló amb el patrocini de la Diputació de Lleida i la col·laboració de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, l'Ajuntament de Torrefarrera, l'Ajuntament de Bellpuig i el Consell Comarcal de l'Urgell.

L’objectiu del mateix és contribuir a la promoció i difusió de l’art, a partir del suport al treball dels artistes, en les arts tridimensionals i pictòriques, i està obert a la participació d’artistes de tot el món.

Aquest premi va néixer l’any 2001 amb caràcter biennal i es presentava en les dues modalitats conjuntes. Des del 2011 que és anual, alternant les convocatòries d’Art Tridimensional i de Pintura.

El primer premi està dotat amb 6.000 euros i una escultura de bronze feta pel propi artista Jaume Perelló.

Des de l’any 2017 es concedeix també un segon premi de 2.500 euros que aporta per l’Ajuntament de Torrefarrera.

La catorzena edició del premi, es convocava en la modalitat d’art tridimensional, i ha rebut la participació de 49 artistes.

1r premi del Premi Internacional de Belles Arts Sant Jordi 2019 “Art tridimensional”: Jorge Egea Izquierdo.

Jorge Egea Izquierdo, va néixer a Saragossa i actualment resideix a Barcelona, on té el seu estudi.

És doctor en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, l’any 2005 amb la tesi “Modelado, creación y conocimiento. Spiritus Classicus”.

Ha estat professor al Departament d’Escultura de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona i ha treballat com a professor convidat a diverses universitats europees. Actualment és director de l’Institut Català per a la Recerca en Escultura (ICRE).

Com a escultor, manté una forta presència a l’escena internacional de l’escultura des del 1992; ha realitzat exposicions habitualment a França, Itàlia, Estats Units i el Japó.

A la seva carrera ha guanyat diversos premis, beques i un ampli reconeixement, sobretot a obra pública.

La matèria, la corporalitat i la forma són els principals objectius de la seva escultura. El sentit clàssic del modelatge converteix la seva obra en un objecte de recerca constant.

Ha desenvolupat projectes a diversos museus:

  • 2014: Martytium Sanctae Eulalia. Museu Civico San Rocco (Itàlia) - Museu Europeu d’Art Moden MEAM, Barcelona.

  • 2013: Sub Lucem. Museu de Badalona.

  • 2012: Sotto Luce: Apollo, Light and Image. Museu Nacional Arqueològic de Tarragona.

  • 2012: Et in Arcadia… A re-embodiment of the frieze of temple of Apollo Epikourios, Museu d’Arqueologia clàssica de Cambridge.

  • 2011: Trans·formare. Museu Frederic Marès.

  • 2011: Museum. Visions in Progress. Museu d’Art de Sabadell.

  • 2008: Dopo il Museo. Museo Archeologico Nazionale di Napoli.

A més a més, és autor de diverses publicacions, tant de la seva pròpia obra com d’estudis sobre d’altres escultors, especialment amb encàrrecs de comissariat sobre l’escultura figurativa catalana dels segles XIX i XX.

Galeria d'imatges