al contingut a la navegació Informació de contacte

Lliurament del Premi de Belles Arts Sant Jordi

DILLUNS 31 MAIG 2021

Dissabte tenia lloc al Convent de Sant Bartomeu, l’acte de lliurament del Premi de Belles Arts Sant Jordi que cada any convoca la Fundació Perelló amb el patrocini de la Diputació de Lleida i la col·laboració del Consell Comarcal, l’Ajuntament de Bellpuig i l’Ajuntament de Torrefarrera.

El premi, que aquest any està dedicat a l’Art Tridimensional, ha atorgat un primer guardó de 6.000€, una escultura de bronze del Sr. Perelló i un certificat acreditatiu, un segon premi de 2.500€ que patrocina l’Ajuntament de Torrefarrera i 5 mencions honorífiques.

El guanyador d’aquest any ha estat Pedro Quesada, un jove escultor de Madrid que viu a Barcelona i que va ser ajudant d’Antonio López entre el 2002 i el 2011. Ha participat en nombroses exposicions col·lectives i individuals i ha estat reconegut en diferents premis.

La seva obra és una escultura d’una nena modelada en argila i fosa de bronze de 130cm d’alçada i que porta per títol “La recerca en l’adolescència”.

El segon premi, de 2.500€ se l’ha endut Carles Piera Claramunt amb la seva obra “Masarac”.

Així mateix s’han atorgat les mencions honorífiques següents:

PRIMERA MENCIÓ HONORÍFICA per l'obra ST, de Xavier Puente Vilardell, una obra feta de foam i resina.

SEGONA MENCIÓ HONORÍFICA per l'obra CERROJO, de Dogny Abreu Viamontes, feta de fusta bolondo i ferro.

TERCERA MENCIÓ HONORÍFICA, per l'obra VARIACION n6 - AMEN, de Riccardo Ricci, feta de márbre Statuario de Carrara.

QUARTA MENCIÓ HONORÍFICA, per l'obra HI HA ALGÚ QUE ENS ESCOLTI?, de Ramon Pons Casadevall, elaborada amb terracota.

CINQUENA MENCIÓ HONORÍFICA, per l'obra VIOLENCIA DE GENERO: SILENCIO, de Juan Gutiérrez Sánchez, feta amb pedra de Calatorao i xapa de ferro

Els premis van ser lliurats per l'alcalde de Bellpuig, Jordi Estiarte, la diputada a la Diputació de Lleida, Mercè Carulla, el president del Consell Comarcal, Gerard Balcells i la regidora de cultura a l'Ajuntament de Torrefarrera M. Carmen López.

Durant l’acte s’han pogut veure totes les obres finalistes exposades. Una exposició que es podrà visitar fins el 27 de juny en horari d’obertura del convent.

Durant els mesos de juliol i agost serà a l'IEI de Lleida i a principis de desembre a Torrefarrera.

 

 

 

Galeria d'imatges