al contingut a la navegació Informació de contacte

Léonie Martet guanya la Beca Josep Maria Bernat per a joves instrumentistes de Cobla.

El concert de reis que ha tingut lloc avui al Teatre Armengol de Bellpuig a càrrec de la Bellpuig Cobla ha estat el marc de lliurament de la Beca que enguany ha concedit també un accèssit a Oriol Martínez Floro

DILLUNS 09 GENER 2023

En el marc d’aquest concert, s’ha fet el lliurament Beca Josep M. Bernat per a joves instrumentistes de cobla, una beca que es convoca amb la intenció de promoure l’estudi dels instruments que conformen la cobla, conjunt musical i característic del nostre país, i amb la voluntat d’honorar la memòria de qui fou un dels compositors de música per a cobla més emblemàtics i importants del segle XX.

Aquest any la Beca ha premiat a Léonie Martet, instrumentista de flabiol amb 2.000€ i ha atorgat un accèssit de 500€ a Oriol Martínez Floro, instrumentista de tenora.

La Léonie és francesa, nascuda a Perpinyà i des del setembre de 2022 viu a Barcelona.

Va començar el primer curs de flabiol i de formació musical (solfeig) l'any 2009 al conservatori de Sant Llorenç de la Salanca (Francià) amb la professora Isabelle GARCIA.

L’any 2012 va començar a formar part del taller de flabiol del conservatori de Perpinyà de la professora Isabelle Garcia. Amb aquesta formació, va treballar molt el ball tradicional per fer representació. El mateix any, va obtenir menció d'honor (“Très bien”) a l'examen final del primer cicle de flabiol.

L’any 2015 va formar part de la cobla del conservatori de Perpinyà dirigit pel Galdric Vicens i Lilian Perez.

Més endavant, l'any 2017, va tornar a aconseguir menció d'honor (“Très bien”) a l'examen del segon cicle de flabiol del conservatori.

L'any 2018, va entrar a formar part de la cobla ‘’Els Casenoves’’ i també va entrar a les classes de preparació al DEM (Diplôme d’étude musicale), que aconsegueix amb l'examen final l’any 2022 de flabiol amb menció d'honor ("Très bien à l'unanimité”). El mateix any també obté l'examen final del tercer cicle en formació musical (solfeig).

Al llarg de la seva vida musical també ha fet classes de bateria, percussió, flauta, piano, cant i tenora.

Des del 2022 que fa classes a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) amb flabiol amb Marcel SABATÉ i tenora de segon instrument amb Jordi Figaró.

Durant l’acte d’avui la regidora de cultura Sandra Oriola ha destacat la tasca de l’Escola de Música de Bellpuig en la formació de músics i concretament amb els instruments de cobla i l’alcalde Jordi Estiarte, ha llegit un comunicat de la Cobla Lo Castell en que els seus membres expliquen la decisió de dir adeu a la formació tot demanat un fort aplaudiment pels seus components per la tasca realitzada durant tots aquests anys.

Per la seva part, Josep Maria Serracant, de Músics per la Cobla, ha explicat que aquesta és la primera edició que es fa de la Beca sense Jesús Ventura després del seu traspàs, i que Jordi Molina, s’encarregarà a partir d’ara de recollir el testimoni de Jesús Ventura en tota la part tècnica del procediment de concessió de la mateixa.

El concert ha acabat amb la interpretació de la peça Camins, en record de Jesús Ventura i Barnet.

Galeria d'imatges