al contingut a la navegació Informació de contacte

L'Autoconsum d'Energia Fotovoltàica a la Segona Jornada de la Setmana Agraria de Bellpuig

L'autoconsum i les comunitats energètiques desperten l'interès dels assistents en una jornada en la que cal destacar un cop més la bona assistència d'inscrits.

DIJOUS 19 GENER 2023

El dimarts passat, la Llotja de Bellpuig acollia la segona de les jornades tècniques organitzades per l'Ajuntament de Bellpuig, el Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Medi Rural de la Generalitat de Catalunya i la Llotja de Bellpuig.

La jornada estava dedicada a l'autoconsum d'energia fotovoltaica a l'àmbit agrari i va tenir de ponent al Sr. Jordi Jordana Coscolla, cap de la Secció d'Activitats Radioactives i Extractives i Energia a Lleida del DACC.

Jordi Jordana va explicar quin moment ens trobem actualment energèticament parlant a Catalunya, com la normativa permet ara d'una forma oberta l'autoconsum, necessari per la transició energètica, i quins són els passos per tramitar una instal·lació d'autoconsum.

Així mateix, va senyalar que actualment hi ha moltes ajudes per a fer aquestes instal·lacions.

Aprofitant la temàtica de la jornada, l'alcalde, Jordi Estiarte, va fer una presentació de la nova comunitat energètica "Energies Compartides de Bellpuig i Seana", una associació impulsada des de l'Ajuntament de Bellpuig però amb base ciutadana que vol fer realitat un model de transició energètica al municipi de Bellpuig i que es va constituir justament, el passat 12 de gener.

L'associació ben aviat es constituirà en cooperativa i l'alcalde va explicar als assistents els seus objectius i funcionament tot convidant-los a sumar-se al projecte.

Avui la jornada clourà amb els cultius alternatius al panís, resultats de soja, varietats i marcs de plantació, a càrrec del Sr. Josep Anton Betsebé de l'IRTA