al contingut a la navegació Informació de contacte

L'artista de Marbella Pedro Peña Gil guanya el Premi de Belles Arts Sant Jordi 2022

A la convocatòria, que aquest any estava dedicada a la pintura, hi ha participat 54 artistes d'arreu de l'estat espanyol

DIMARTS 03 MAIG 2022

Dissabte va tenir lloc al Convent de Sant Bartomeu, l’acte de lliurament del Premi de Belles Arts Sant Jordi que cada any convoca la Fundació Perelló amb el patrocini de la Diputació de Lleida i la col·laboració del Consell Comarcal, l’Ajuntament de Bellpuig i l’Ajuntament de Torrefarrera.

El premi, que aquest any estava dedicat a la Pintura, atorga un primer guardó de 6.000€, una escultura de bronze del Sr. Perelló i un certificat acreditatiu, un segon premi de 2.500€ que patrocina l’Ajuntament de Torrefarrera i 5 mencions honorífiques. 

El guanyador d’aquest any ha estat Pedro Peña Gil, un artista de Marbella que ha presentat un quadre de 150x150 cm sota el títol “MUSEUM HALL (ULTRAVIOLET), una obra que s’emmarca dins d’una col·lecció que treballa la llum per mitjà del color. 

El segon premi, patrocinat per l’Ajuntament de Torrefarrera, va ser per José Manuel Aznar Díaz, per la seva obra “SENSE TÍTOL ABSTRACCIÓ 2022-3”. 

Les Mencions Honorífiques van ser per:

CINQUENA MENCIÓ HONORÍFICA per l’obra núm. 25

Amb el títol: SANTA MARIA DE PALAU TORDERA

De la Sra. SVANTJE BUSSHOFF

 

QUARTA MENCIÓ HONORÍFICA per l’obra núm. 50

Amb el títol:  VERTICAL SOCIETIES (XII)

Del Sr. ADRIÁN MARMOLEJO CLARHED

 

TERCERA MENCIÓ HONORÍFICA per l’obra núm. 54

Amb el títol: INTEMPERIE 2021

Del Sr. SERGIO ROCAFORT GIMÉNEZ

 

SEGONA MENCIÓ HONORÍFICA per l’obra núm. 29

Amb el títol: ECCE HOMO

Del Sr. JULIÀ MORANCHO

 

PRIMERA MENCIÓ HONORÍFICA per l’obra núm. 44

Amb el títol: ESTRANYS HABITATGES

Del Sr. DIEGO GUIRAO

 

L’acte va comptar amb la presència del Sr. Jordi Estiarte, alcalde i president de la Fundació Perelló, el Sr. Gerard Balcells, president del Consell Comarcal, la Sra. Carme López, regidora de cultura de Torrefarrera i la Sra. Sandra Oriola, regidora de cultura a l’Ajuntament de Bellpuig. 

L’exposició de tots els quadres finalistes es podran veure a Bellpuig fins el 29 de juny, al mateix Convent de Sant Bartomeu en horari d’obertura, de dijous a dissabtes de les 10 a les 13.30 hores i de les 15 a les 17.30 i els diumenges de les 10 a les 15 hores. 

Desprès, l’exposició viatjarà a Lleida i a Torrefarrera.

 

 

 

 

Galeria d'imatges