al contingut a la navegació Informació de contacte

L'AJUNTAMENT US CONVIDA A PARTICIPAR EN L'ELABORACIÓ DEL CENS LOCAL DE CIGONYES DE L'ORGANITZACIÓ SEO-BIRDLIFE

DILLUNS 19 OCTUBRE 2020

Des de l'Ajuntament de Bellpuig us volem convidar, el proper cap de setmana, a dur a terme una activitat en família, oberta a totes les edats, a l'aire lliure, segura, altament instructiva per a grans i petits i que ajuda a prendre consciència mediambiental.

L'organització SEO-BIRDLIFE està dedicada a la conservació de la biodiversitat a partir de l'estudi de les aus i ens han proposat col·laborar en l’elaboració del cens de cigonyes a nivell municipal.

Fins a dia d'avui s'ha fet 2 censos hivernals, un l’any 1995 i un altre el 2004 i aquest anys se'n vol fer un tercer. Aquests censos permeten veure l’evolució del nombre d’individus de cigonya blanca que es queden a passar l’hivern a casa nostra i que no emigren.

L’elaboració d’aquest cens es farà el cap de setmana del 24 i 25 d’octubre.

Podeu fer el recompte és fàcil de manera senzilla a través de:

1.- L’aplicació de mòbil censos.seo.org disponible per a Android i Ios.

2.-Prenent notes de les dades al camp i bolcant després les dades a https://censos.seo.org/es/

3.- Prenent notes de les dades al camp i bolcant després les dades al full d’Excel disponible a https://www.seo.org/censos.

4.-Prenent notes de camp i enviant les dades després per correu electrònic a a censos@seo.org

 

Les dades bàsiques que cal anotar són:

  • Data, localitat, terme municipal i província
  • Coordenades: a l’aplicació de mòbil i a la web només cal marcar el punt del mapa on es fa la observació perquè quedi enregistrada. Si no es fa a através de l'aplicació de mòbil, es pot facilitar la coordenada UTM, ETRS89 o WGS84 detallant quina s’ha utilitzat o en geogràfica decimal
  • Hora del cens: És l’hora en què es fa el recompte al punt indicat.
  • Situació: El lloc físic on està cada cigonya. A l’aplicació de mòbil cal anar triant els camps de tipus d’hàbitat on s’observa la cigonya i en er cas del full EXCEL s’ha d’indicar N si la cigonya observada és en un niu. D si la cigonya observada és en un punt on s’ajoca per dormir. B si la cigonya observada és en un abocador de brossa i O si la cigonya és a qualsevol altre lloc.
  • Nom de la persona que fa l’observació i correu electrònic.