al contingut a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament de Bellpuig lliura a l'IEI la col·lecció de llibres publicats en motiu del Premi Valeri Serra i Boldú de Cultura Popular

DIMARTS 19 GENER 2021

L’alcalde de Bellpuig, Jordi Estiarte, va fer lliurament ahir a l’Institut d’Estudis Ilerdencs, i en el seu nom a Estefania Rufach, vicepresidenta i a Joanjo Ardanuy, director, de tota la col·lecció que actualment disposa de publicacions de cultura popular en motiu del Premi Valeri Serra i Boldú.

Els Premis Valeri Serra i Boldú de Cultura Popular, fent honor al conegut escriptor i folklorista local Valeri Serra i Boldú, són una cita anual ineludible, que se suma al prolífic panorama de premis que tenen el seu marc referencial als Països Catalans.

Des d’un estricte sentit de servei a la cultura catalana i pel seu caràcter, la recerca en la cultura popular, el Premi Valeri Serra s’ha convertit en eina imprescindible per a la recuperació i divulgació d'un patrimoni cultural que, si no fos així potser cauria en l’oblit. I és per això que, a banda de la important dotació econòmica, l'Ajuntament de Bellpuig i Publicacions de l'Abadia de Montserrat van crear la Biblioteca de Cultura Popular Valeri Serra i Boldú, amb el compromís de reunir un fons bibliogràfic que, per vàlua, qualitat i rigorositat, en refermés la importància i la necessitat del Premi, i n'assegurés una cosa tan important com és la divulgació dels treballs i obres guanyadores.

La recuperació i divulgació de la cultura popular, és a dir, el conjunt de tradicions (musicals, artístiques i culturals), de costums, de llegendes i de dites populars dels Països Catalans ha estat la premissa d’aquest premi.

Actualment, aquesta Biblioteca de Cultura Popular està formada per 30 publicacions a més de 9 llibres Recull on es publiquen tots els treballs guanyadors de les categories infantil i juvenil.

Tot aquest conjunt de llibres, a partir d’ara podran ser consultats a Lleida per mitjà d’aquest fons de que disposa l’IEI.