al contingut a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament de Bellpuig atorga beques per activitats extraescolars i esportives

DIMECRES 24 MARÇ 2021

L’Ajuntament de Bellpuig ha resolt aquesta setmana tot un seguit de beques destinades a donar ajuts per tal que els infants empadronats al municipi puguin gaudir de la realització d'activitats extraescolars i esportives pel que queda de curs.

Tot i que els ajuts estaven previstos des del mes de gener, durant aquests primers mesos de l'any les restriccions sanitàries de prevenció de la Covid-19 no permetien realitzar la majoria d'aquestes activitats. Per això, s'ha preferit esperar i ara, un cop reiniciades, totes les famílies a qui s'ha concedit la beca se'n podran beneficiar durant els pròxims 5 mesos.

En total, s'han atorgat una quinzena d'ajuts amb un import màxim de 400 euros per infant que suposarà una partida d'uns 4.060,00 euros del pressupost municipal. Aquests diners surten de les donacions que els tres partits del consistori van acordar deixar de percebre per la seva representació municipal des de fa un any, quan es va declarar l'inici de la pandèmia.

Es valora molt positivament la iniciativa per part de famílies i entitats educatives i esportives, ja que la situació de crisi econòmica derivada de la Covid-19 dificultava poder pagar la quota a certes persones i algunes de les entitats estaven en risc d'assumir impagaments per tal de no generar un greuge als nens i nenes.

Per tot això, des de l’equip de govern i especialment des de les regidories d’igualat i educació, es manifesta la seva satisfacció davant d’aquest tipus de projectes que suposen un treball en xarxa entre administració, entitats i centres.

Especialment s’agraeix la implicació del Club Ippon, Lo Centre Victorina, Punt Study, Escola de Futbol, Club de Bàsquet, Escola de Dansa Vicky, AMPES i Escola Vedruna i Valeri Serra per ajudar a fer difusió i arribar a totes les persones interessades.

De cara a propers anys, malgrat que la pandèmia i la crisi sanitària i social acabi passant, l’Ajuntament de Bellpuig valora la possibilitat de poder mantenir una partida d’aquest tipus de forma permanent.