al contingut a la navegació Informació de contacte

La UdL ja disposa de la col·lecció de llibres de Cultura Popular del Premi Valeri Serra i Boldú

Montse Larios, directora de la Biblioteca, va recollir de mans de l'alcalde de Bellpuig els treballs premiats amb el Premi Valeri Serra i Boldú de Cultura Popular.

DIJOUS 28 GENER 2021

L’alcalde de Bellpuig, Jordi Estiarte, va fer lliurament ahir a la directora de la Biblioteca de la UdL, Montse Larios, de la col·lecció de publicacions de cultura popular en motiu del Premi Valeri Serra i Boldú.

Amb aquest donatiu, que es suma al que l’Ajuntament de Bellpuig va fer la setmana passada a l’Institut d’Estudis Ilerdencs, el que es pretén segons Estiarte, és que totes aquestes publicacions que recullen treballs importantíssims des del punt de vista de Cultura Popular, estiguin a l’abast d’un ventall de públic el més gran possible. En aquest sentit, l’Ajuntament de Bellpuig prepara també un donatiu a la Central de Biblioteques per a que aquests puguin ser distribuïts arreu de Catalunya.

Recordem que els Premis Valeri Serra i Boldú de Cultura Popular, fent honor al l’escriptor i folklorista local Valeri Serra i Boldú, són una cita anual ineludible, que se suma al prolífic panorama de premis que tenen el seu marc referencial els Països Catalans.

Aquests, s’han convertit en una eina imprescindible per a la recuperació i divulgació d'un patrimoni cultural que, si no fos així potser cauria en l’oblit. I és per això que, a banda de la important dotació econòmica, l'Ajuntament de Bellpuig i Publicacions de l'Abadia de Montserrat van crear la Biblioteca de Cultura Popular Valeri Serra i Boldú, amb el compromís de reunir un fons bibliogràfic que, per vàlua, qualitat i rigorositat, en refermés la importància i la necessitat del Premi, i n'assegurés una cosa tant important com és la divulgació dels treballs i obres guanyadores.

La recuperació i divulgació de la cultura popular, és a dir, el conjunt de tradicions (musicals, artístiques i culturals), de costums, de llegendes i de dites populars dels Països Catalans ha estat la premissa d’aquest premi que es convoca anualment a Bellpuig.