al contingut a la navegació Informació de contacte

La Segona Edició de la Fira Cuida't Tanca les Seves Portes amb la Mirada Posada al 2023

Des de l'Ajuntament de Bellpuig es va balanç i ja es pensa en les novetats que pugui aportar la Fira de cara a la propera edició

DILLUNS 07 NOVEMBRE 2022

Aquest cap de setmana, els pavellons poliesportius de Bellpuig es van omplir de les activitats previstes en el marc del programa de la Fira Cuida't, una fira que va néixer l'any 2019 i que la pandèmia va estroncar durant dos anys.

Aquesta és una fira que per mitjà de tallers i xarrades pretén posar en valor l'alimentació saludable i l'activitat física per a tothom per tal de promoure un estil de vida saludable.

Les activitats i les xerrades estaven dirigides a la població en general, ja que amb les mateixes es pretén conscienciar de la necessitat de realitzar exercici i de portar una dieta saludable en totes les franges d'edat. Per aquest motiu, el programa incloïa tan tallers de cuina per infants com xerrades per donar a conèixer el programa  d'exercici físic adaptat que es desenvolupa des de l'àmbit sanitari i que permeten que totes les persones, grans o no i que puguin tenir alguna patologia, puguin realitzar alguna activitat esportiva per mitjà de programes específics personalitzats.

La motivació és també un factor important per aconseguir els nostres reptes i justament el dissabte l'esportista Núria Picas va explicar en una de les activitats previstes al programa, el seu recorregut esportiu a partir d'una filosofia de vida basada en la mentalitat positiva i la força de voluntat.

Xerrades sobre mites alimentaris, sobre les reaccions adverses als aliments, sobre el calçat infantil adequat segons l'edat i la fase de desenvolupament  o sobre l´ús prudent dels antibiòtics, juntament amb tallers de cuina des de la perspectiva de cuinar plats atractius sense excessos calòrics i pesats per les festes o amb sals aromàtiques que podem elaborar nosaltres mateixes i que ajuden a canviar la perspectiva dels nostres plats, completaven un programa variat i atractiu que es combinava amb activitats esportives i de salut com una mini marxa ciclista, una sessió de ioga i una introducció a la meditació.

A més a més, diferents entitats esportives de la vila es van afegir a realitzar activitats durant el cap de setmana, com la Penya Pedal amb la marxa ciclista i un taller de reparacions bàsiques de la bicicleta, el Club d'Escacs, el Club de
Tennis i de Tennis taula, el Club de Bitlles, el Club Ippon i el Gym Bellpuig, amb exhibicions, tallers i jornades de portes obertes.

Així mateix, establiments vinculats amb el món de la salut de la vila, com Praxis Fisioteràpia o Pallàs Mèdic Dental van posar un estand a la Fira per donar a conèixer els seus serveis i fer demostracions obertes al públic en general. I una partida Intergeneracional amb fitxes grans de dominó organitzada per la cooperativa de cures La Sempreviva de Bellpuig va connectar petits i grans d'una manera lúdica i divertida.

Tot i el balanç positiu propi per reprendre una activitat que la pandèmia no va permetre realitzar aquests dos darrers anys, l'Ajuntament de Bellpuig ja te posada la mirada a la Fira de l'any vinent amb noves propostes i noves activitats que s'aniran treballant durant el proper any.

Galeria d'imatges