al contingut a la navegació Informació de contacte

La Fira Cuida't de Bellpuig tanca la seva 4a edició amb bon balanç de visitants i expositors

Unes 1.500 persones van visitar la fira aquest cap de setmana que va aplegar aquest any 26 expositors i 22 activitats programades

DILLUNS 06 NOVEMBRE 2023

Aquest cap de setmana va tenir lloc a Bellpuig la 4a edició de la Fira Cuida’t, una fira dedicada a l’esport i a la vida saludable, que s’organitza a la vila amb la voluntat de sensibilitzar a la població sobre la necessitat d’adquirir hàbits saludables tant a nivell físic com emocional. 

L’Alcalde, Jordi Estiarte, juntament amb el president del Consell Comarcal, José Luís Marín i el diputat a la Diputació de Lleida, Òscar Martínez, van inaugurar la fira el dissabte per la tarda que va comptar amb una exhibició per part del Club Ippon.  

El mateix dissabte tenia lloc una de les activitats que es presentaven com a novetat: el Passaport Activa’t, amb reptes esportius que van programar diferents entitats esportives de la vila i que van completar més de 70 nens i nenes. La participació en aquests reptes permetia optar al sorteig de tres premi, un patinet, un casc de bicicleta i una bossa esportiva. 

L’Activitat física, les estratègies de gestió de l’estrès, promoure el benestar emocional, educar sobre la importància d’una bona nutrició equilibrada, la mobilitat sostenible i promoure el turisme i el producte local eren uns dels objectius de la fira, una fira que es va tancar diumenge al vespre amb un bon balanç de visitants i d’assistència de públic tant a les xerrades, com als tallers infantils, en els que més de 60 nens i nenes van participar dels tallers de cuina. 

Durant tot el cap de setmana que ha durat la fira s’han pogut veure exposats els quadres realitzats per l’alumnat de 1r i 2n del CFGM d’Art Urbà de l’EASD Ondara de Tàrrega en motiu del Dia Mundial de Salut Mental, realitzada conjuntament amb el Consell Comarcal de l'Urgell i que expressen com veuen ells la salut mental.  Aquesta exposició va ser inaugurada per Silveri Caro, conseller comarcal de joventut, el cap d’estudis de l’Escola Ondara, Xavier Brufau i representants dels alumnes que exposaven. 

També durant tot el cap de setmana, es va poder veure l’exposició permanent  "Lleida, terra de dones transformadores" impulsada pel Govern de la Generalitat a Lleida amb el suport dels departaments d’Igualtat i Feminismes i d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. Gemma Llanes, Lourdes Mora i Sònia Morell, tres d’aquestes dones transformadores van ser present a l’acte de cloenda de la fira, juntament amb Helena Fuses, directora dels serveis territorials d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya.

Galeria d'imatges