al contingut a la navegació Informació de contacte

La Fira Cuida't de Bellpuig es presenta amb la voluntat de prescriure activitats de socialització i una bona alimentació per aconseguir benestar i salut

L’activitat física per mitjà dels actius que la promouen, el benestar emocional i una bona alimentació, les claus per una vida saludable que es promouran els dies 4 i 5 de novembre a la Fira Cuida’t de Bellpuig.

DIMARTS 31 OCTUBRE 2023

El proper cap de setmana tindrà lloc a Bellpuig la 4a edició de la Fira Cuida’t, una fira dedicada a l’esport i a la vida saludable, amb activitats esportives, xerrades, tallers... i a la que hi participen entitats i establiments de Bellpuig. 

Avui ha tingut lloc la presentació de l’esdeveniment a la Diputació de Lleida i a la mateixa hi ha assistit l’alcalde Jordi Estiarte i la tinent d’alcalde i regidora d’emprenedoria i empresa, Imma Oliva. 

Per part de la Diputació de Lleida, el diputat Òscar Martínez, ha destacat la singularitat d’aquesta fira ja que combina diferents factors que la fan interessant sota el paraigües de l’esport i vida saludable. 

La Diputació Lleida, segons Martínez, sempre dona suport a tots els esdeveniments que promoguin aquests tipus d’activitats i també que posin en valor els productes de proximitat com és el cas de la Fira Cuida’t.   

L’Alcalde, Jordi Estiarte, per la seva part ha destacat que aquesta és “una iniciativa comunitària, una fira d’acció ciutadana per promoure un estil de vida actiu i saludable amb la combinació d’activitats que inspirin i motivin als participants a adoptar hàbits positius per millorar la salut i el benestar”. 

L’Activitat física, les estratègies de gestió de l’estrès, promoure el benestar emocional, educar sobre la importància d’una bona nutrició equilibrada, la mobilitat sostenible i promoure el turisme i el producte local són els objectius d’aquesta fira tenint en compte els actius de salut que tenim a Bellpuig. 

La idea, segons l’alcalde, arrenca amb el foment del programa de salut comunitària que és un projecte de salut pública que busca detectar les necessitats de la població en general i de col·lectius vulnerables i treballar en xarxa entre l’Ajuntament, institucions públiques i privades, associacions i entitats locals, elaborant un diagnòstic de la salut de Bellpuig, especialment en gent gran, joves, persones amb riscs d’addiccions o d’exclusió social... 

Amb el diagnòstic es va crear un grup motor que copsés aquestes necessitats format per personal divers del Cap, Caritas, Consell Comarcal, Ajuntament... i d’aquesta manera començar a treballar amb l’objectiu final de prescripció de fórmules no mèdiques per curar la població. 

Tal i com ha destacat l’alcalde “socialitzar cura a la gent i per tant, el que pretenem és posar en valor aquests actius i aquesta socialització per poder fer salut sense tanca medicació. L’estratègia és tenir clar els actius de salut que hi ha al municipi per prescriure benestar i salut i la fira pretén ser un reflex d’aquesta voluntat”. 

Per la seva part, la regidora Imma Oliva, ha presentat la novetat de la fira d’aquest any que és un passaport infantil per a joves de 7 a 14 anys i que s’ha programat amb la implicació de les entitats esportives de la vila. Amb aquest passaport els participants fan tastets de totes les activitats: Basquet, judo, rítmica... i complementant-lo participen d’un sorteig amb tres regals adquirits al comerç local. 

També ha presentat tot el programa destacant la xerrada amb Ada Parellada sobre alimentació sostenible, la partida intergeneracional de parxís i la implicació dels restaurants de Bellpuig amb l’elaboració de menús saludables durant tot el cap de setmana.