al contingut a la navegació Informació de contacte

La Contrabaixista Núria Casas guanya la Beca Josep M. Bernat per a Joves Instrumentistes de Cobla

DIVENDRES 07 MAIG 2021

Avui ha tingut lloc al Teatre Armengol de Bellpuig, el lliurament de la XXVIa Beca Josep M. Bernat per a joves instrumentistes de cobla, una beca que cada any es lliura durant el tradicional Concert de Reis i que aquest any, en motiu del brot de Covid-19 que va viure la població es va haver de suspendre.

Núria Casas Coll, una contrabaixista manresana de 20 anys que actualment toca amb la Cobla Ciutat de Cervera, s’ha endut la Beca d’aquest any per un import de 2.000€ ja que aquest any el jurat ha decidit atorgar un accèssit de 500€ a Mariona Llenas Cabello, instrumentista de flabiol i tamborí i veïna de Vulpellac.

Núria Casas tot i la seva joventut ja ha rebut altres premis en altres àmbits com el Premi Baldiri Reixac el 2018 i el Premi de Recerca Jove de la Generalitat de Catalunya en l’edició de 2019, a més de ser finalista el 2018 del Premi de Recerca en Memòria Democràtica.

Com a experiència professional destaca la seva col·laboració com a contrabaixista del musical Amagat amb la Companyia Bah! de teatre, contrabaixista amb el musical Somni d’una nit d’estiu entre el febrer i març de 2017, la seva participació amb la Jove Orquestra Nacional de Catalunya i amb Camerata Bacasis en diversos projectes musicals i com a contrabaixista de la Cobla Camps.

Actualment està cursant el Grau Superior d’Interpretació de Música Clàssica (contrabaix) a l’Escola Superior de Música de Catalunya i un Grau d’Humanitats.

Recordem que la Beca Josep Maria Bernat per a Joves Instrumentistes de Cobla és una beca que cada any convoquen conjuntament l’Associació “Músics per a Cobla” i l’Ajuntament de Bellpuig, amb la intenció de promoure l’estudi dels instruments que conformen aquest conjunt musical tan peculiar i característic del nostre país i amb la voluntat d’honorar la memòria de qui fou un dels compositors de música per a cobla més emblemàtics i importants de les darreres dècades.

Es tracta d’una beca dirigida als estudiants d’instruments de cobla joves, que no hagin complert els 21 anys i té una dotació de 2.500 euros.

 

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges