al contingut a la navegació Informació de contacte

La Consellera de Territori Ester Capella visita Bellpuig i anuncia la redacció per aquest mes de novembre de l'estudi per fer realitat la variant entre Belianes i Vilanova

Aquest tram suposarà la descongestió del trànsit rodat pesat dins de la població, una petició que fa temps que treballa el consistori.

DIVENDRES 24 NOVEMBRE 2023

La consellera de Territori, l’Hble. Sra. Ester Capella, va ser el passat dia 17 a Bellpuig en el marc d’una visita pel territori, acompanyada de la directora dels Serveis Territorials del Departament de Territori a Lleida, Josse Terés i del subdirector general de Projectes i Obres, Pedro Malavia. 

L’objectiu de la visita era una reunió de treball amb l’alcalde Jordi Estiarte i les regidores d’Emprenedoria i Empresa, Imma Oliva i de comerç, Inés Granollers per tractar temes primordials per a la població com són la construcció de la variant entre les carreteres de Belianes i Vilanova de Bellpuig i la disponibilitat de sòl industrial. 

Pel que fa a la construcció de la variant entre les carreteres LP 2015 de Belianes i C 233 de Vilanova, es van començar els tràmits per fer la petició de la variant al 2021. La consellera va anunciar a l’alcalde que després de que aquest estiu s’adjudiqués l’estudi informatiu està previst que es comenci la redacció del mateix aquest mes de novembre. Això vol dir que a partir de l’estiu de l’any vinent, quan l’estudi estigui enllestit, l’equip de govern el podria ratificar al ple per tal de que es pugui incloure als pressupostos de la Generalitat i començar les obres de construcció al més aviat possible. 

Aquesta ha estat una notícia molt ben rebuda pel consistori ja que la construcció d’aquest tram de variant suposarà descongestionar tot el trànsit rodat pesat de dins de la població. 

Aquest trànsit s’ha fet insostenible actualment i a conseqüència del mateix el ferm es veu malmès sovint i les actuacions que es fan tenen poca durada. A més de la perillositat del mateix. 

Pel que fa a disponibilitat de sòl industrial Bellpuig té el problema que disposa de 100 Ha qualificades com a sòl industrial, moltes de les quals propietat del Consorci de Zona Franca, i que fa dècades que no es desenvolupa. 

Aquest fet frena totalment la capacitat d’oferir sòl industrial al teixit empresarial local i a la implantació de noves empreses.

L’alcalde va explicar-li que “des de delegació del govern a Lleida fa un parell d’anys que estem treballant amb el Departament d’Empresa, amb el secretari general Oriol Sagrera i amb el subdirector general de Política Industrial Jordi Carbonell, per desencallar aquesta situació" i en aquest sentit la consellera va adoptar el compromís de que el Departament de Territori també hi  sumarà esforços.