al contingut a la navegació Informació de contacte

La Companyia Tombs Creatius de Bellpuig celebra a casa el 20è Aniversari amb la Festa Recreat

El divendres 12 d’octubre a Bellpuig, a la placa 1 d’octubre i també dins el recinte de les piscines municipals, la Companyia Tombs Creatius va celebrar els seus 20 anys de trajectòria organitzant el “Recrea’t”, una festa que estava oberta a tothom i que aglutinava propostes artístiques per a tots els públics.

DILLUNS 15 OCTUBRE 2018

La intenció de la festa “Recrea’t”, era barrejar en una mateixa jornada el talent creatiu i les ganes de jugar i emocionar, que són la base de l’activitat de Tombs Creatius al llarg de tot aquest temps.

Centenars de persones de totes les edats, van participar de la celebració en què 13 companyies d’arreu de Catalunya i de l’estat espanyol, que havien compartit vivències al llarg de les dues dècades amb Tombs Creatius, van portar les seves propostes com a regal d’aniversari.

Actes de la festa “Recrea’t”,
20è aniversari de Tombs Creatius.
Bellpuig, 12 d’octubre de 2018.

• Des de les 4 de la tarda, a la plaça 1 d’octubre de Bellpuig, tothom podia gaudir d’una “olla barrejada” d’instal·lacions de jocs de carrer de Katakrak, Toc de Fusta i Tombs Creatius, amb els millors 15 jocs de cadascuna de les seves col·leccions.

En aquesta estona, també es podia participar en la construcció d’estructures i circuits que proposava L’Obrador, ser protagonistes de les creacions interactives de l’artista Toni Ortiz, i fer figures amb agulles d’estendre la roba.

D’altra banda, la Colla Castellera els Margeners de Guissona, amb què Tombs Creatius es va inspirar per crear la col·lecció els Xics del Xurrac, va fer castells i el fundador de la companyia Toni Tomàs s’hi va sumar.

• Entre les 4 i les 7 de la tarda, el recinte de les Piscines, acollia els entresorts (les actuacions de fira i de petit format) que portaven les companyies: Itinerania, A2manos, ymedioteatro, Holoqué, Peus de Porc, Cia Anna Roca i Què fas Carlota?, compartint l’espai amb Tombs Creatius, que tenia instal·lat El Viatge i la Caravana Puck.

• A les 7 de la tarda, a un escenari de la plaça 1 d’octubre, va haver-hi un concert de La Tresca i la Verdesca.

• La festa va acabar amb tot l’equip de Tombs Creatius bufant les espelmes d’un pastís d'aniversari i un castell de focs de sorpresa que va posar el punt final.

El “Recrea’t”, la festa de celebració del 20è aniversari de la companyia Tombs Creatius, comptava amb la col·laboració de Campiquipugui produccions, de la Terrasseta Xics i de l’Ajuntament de Bellpuig.


Tombs Creatius.

Tombs Creatius (Bellpuig), és una companyia d’arts de carrer, creada per l’artesà Toni Tomàs, que idea, dissenya i construeix artesanalment jocs de carrer per a totes les edats, que promouen l’enginy i la diversió.

La companyia ofereix propostes artístiques per a tots els gustos i públics que fan del carrer un espai de descoberta, joc i diversió.

Durant els vint anys d’existència de “Tombs Creatius”, els seus jocs, les seves col·leccions: el Traginer de Jocs, Colors de Monstre, Els Xics del Xurrac, L’Estrany Viatge del Sr. Tonet i els seus entresorts: La Caravana Puck i el Viatge, han viatjat per viles, ciutats i festivals d’arreu d'Europa i més enllà.

La companyia també ha estat convidada i ha participat en dues ocasions en el Festival Internacional de las Artes (FIA) de Costa Rica.

L’any 2017, la creació de la companyia “Puck Cinema Caravana” va rebre el premi “Pom d’Or 2017” –premi del públic al millor espectacle– en el marc del VII Festival Senseportes d’Arts al Carrer d’Argentona.

L’any 2018, Tombs Creatius ha continuat portant les seves propostes per Europa.

Dels viatges d’aquest últim any en destaca el de la primavera passada, quan la companyia es va traslladar amb una col·lecció especifica fins a la principal ciutat de Malta, La Valleta, en motiu del seu nomenament com a Capital Europea de la Cultura 2018.

Més informació: www.tombscreatius.com