al contingut a la navegació Informació de contacte

La Banda Municipal de Bellpuig clou amb música Pop el 6è Cicle de concerts “Bellpuig Ressona”

DIUMENGE 02 JUNY 2019

Avui diumenge 2 de juny a les 12 del migdia al Teatre Armengol de Bellpuig, es cloïa la 6a edició del Cicle de Concerts al Teatre Armengol “Bellpuig Ressona”, amb l'actuació de la Banda Municipal de Bellpuig que presentava el concert “La música pop del nostre temps”.

La Banda Municipal de Bellpuig dirigida per Víctor Lleixà, ha presentat en aquesta ocasió un repertori que incloïa grans èxits del pop, de grups com: els Beatles, Adele, Ray Charles, Abba, Queen, Amy Winehouse, Chicago, Coldplay, Bon Jovi i The Blues Brothers.

El 6è Cicle de concerts al Teatre Armengol “Bellpuig Ressona”, l’organitzava l’Escola Municipal de Música de Bellpuig, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Bellpuig.

Aquesta edició del cicle es presentava l'octubre de 2018 amb sis agrupacions musicals de diferents formats i estils com són el Jazz, l’ensemble de saxos i la música de cambra, vocal, simfònica i de banda.

Les diferents formacions que han actuat en el cicle 6è cicle de Concerts Bellpuig Ressona han estat: Toni Saigi Trio, el Trio Halíř de Praga, el Grup vocal Mezzos, Barcelona Sax Project, l’Orquestra Simfònica del Conservatori de Manresa i la Banda Municipal de Bellpuig.

Banda Municipal de Bellpuig.

La Banda Municipal de Bellpuig fou fundada l'any 1941 amb Josep Capdevila Felip com a director. En aquells moments era l'única banda que existia a la província de Lleida.

Formada per 15 músics l'any de la seva constitució, va passar per etapes més esplendoroses que d'altres, arribant a tenir 45 músics l'any 1954.

En els darrers anys la Banda Municipal de Bellpuig ha crescut significativament en el nombre de components fins a arribar gairebé a la quarantena. Moltes de les noves incorporacions són joves músics provinents de l'Escola Municipal de Música de Bellpuig.

La Banda Municipal de Música de Bellpuig ha basat les seves actuacions en

concerts, cercaviles, processons i ha participat en diferents cicles musicals.

D'ençà que l'any 2001 l'Ajuntament de Bellpuig va promoure un canvi renovador a la Banda, amb la incorporació de nous membres provinents de l'Escola Municipal de Música de Bellpuig, la formació ha vist incrementar el nombre de músics i la qualitat de les seves interpretacions.

Des de l’any 2012, en què Víctor Lleixà agafa la direcció, la banda porta a terme nous projectes que surten del repertori habitual de les bandes.

L'any 2014 va col·laborar amb el grup de rock català “Menaix a Truà” format per Cris Juanico, Toni Xuclà i Juanjo Muñoz amb l'espectacle “Menaix a Banda” juntament amb la Banda de música Verge de la Serra de Montblanc.

Durant el 2015 i 2016 va realitzar concerts a diverses poblacions amb repertori de jazz, swing, etc., amb el nom de Big Banda; el novembre del 2016 actuava en diversos concerts amb el grup de rock osonenc “Nyandú” i el 2017 també actuava amb el grup "Hora de Joglar".

L'any 2018 en el marc de la Fira Conserva't de Bellpuig, va actuar conjuntament amb el Grup de Rock Brams.