al contingut a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Bellpuig promou un pla pilot per rebaixar el cost energètic als comerços i establiments.

La campanya promoguda per l’Ajuntament de Bellpuig, compta amb la col·laboració de Foment de Mercat i d’ECOBS, la comunitat energètica de Bellpuig i Seana.

DIVENDRES 31 MARÇ 2023

Jordi Estiarte, alcalde del municipi i regidor de Medi Ambient va exposar que l’estudi finançat per l’ajuntament serà gratuït per a tots els establiments del nucli urbà de Bellpuig i Seana que ho sol·licitin. Es pretén enfortir el comerç local, reduint el cost energètic a través de projectes col·lectius que facilitin la participació i estalvi de tothom. D’aquesta manera també es contribueix a avançar cap a la consolidació del model de transició energètica municipal.

La regidora de comerç, Inés Granollers, va exposar que en els últims anys l’increment dels costos energètics ha estat molt important però que d’altra banda els comerços tenen moltes dificultats per poder reduir-los. Això pot condicionar la continuïtat de molts establiments si no s’abarateix els costos.

Lourdes Mora, presidenta de la co,munitat energètica local de Bellpuig ECOBS va exposar que la voluntat de la Comunitat és sumar tots els actors locals per tirar endavant projectes i accions d’eficiència energètica, generació i mobilitat.

Femmes, la consultoria encarregada del pla pilot realitzarà un estudi gratuït i individualitzat per als establiments que ho sol·licitin, on es valorarà i quantificarà les accions més idònies, individuals i/o col·lectives, per maximitzar l’estalvi de la factura elèctrica.

D’altra banda es lliurarà a l’ajuntament, ECOBS i Foment de Mercat l’informe global on s’indicaran quantificades les necessitats i potencialitats. El catàleg de potencials objectius a assolir, entre els quals com implementar els autoconsums col·lectius així com els costos i formules de participació ciutadana.

Segons Costa, de Femmes Solucions, l’estalvi podria arribar fins al 100% del cost energètic de la factura elèctrica en aquells establiments en que el consum es concentri en horari diürn.

Bellpuig aposta per tirar endavant accions que permetin fer una transició energètica i per tal d’afavorir el comerç local i de proximitat.

Galeria d'imatges