al contingut a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Bellpuig informa sobre les normes que regulen les sortides al carrer per fer esport i per passejar.

DIVENDRES 01 MAIG 2020

COMUNICAT:

 

L’Ajuntament de Bellpuig informa sobre les normes que regulen les sortides al carrer per fer esport  i per passejar.

 

Atenent l’Estat d’Alarma amb motiu de la lluita contra l’epidèmia de COVID-19 us informem que el Govern de l’estat espanyol ha decretat unes franges horàries per a la sortida a passeig i a fer esport dels menors de 14 anys, de gent entre 14 i 70 anys i de gent de més de 70 anys.

 

A partir del 2 de maig de 2020 s’autoritzen les sortides per passejar i les sortides per a la pràctica de l’esport a totes les franges d’edat. No poden sortir a passejar ni a fer esport les persones amb símptomes o que estan amb quarantena després de ser positius de COVID19.

En el cas de Bellpuig, que té més de 5000 habitants les sortides es faran de la següent manera:

Sortides per passejar

*.-Les persones menors de 14 anys ho faran com fins ara, en grups de 3 menors com a màxim, amb un adult responsable. Estan autoritzades a fer-ho entre les 12:00 i les 19:00 hores, durant un màxim d’1 hora al dia i allunyant-se 1 quilòmetre com a màxim del domicili

*.-Les persones entre 14 i 70 anys poden sortir a passeig en parelles, dues persones que convisquin juntes. Estan autoritzades a fer-ho entre les 6:00 i les 10:00 ó entre les 20:00 i les 23:00, durant un màxim d’1 hora al dia i allunyant-se 1 quilòmetre com a màxim del domicili

*.-Les persones més grans de 70 anys poden sortir a passeig en parelles, dues persones que convisquin juntes o acompanyades de la persona que en té cura. Estan autoritzades a fer-ho entre les 10:00 i les 12:00 ó entre les 19:00 i les 20:00, durant un màxim d’1 hora al dia i allunyant-se 1 quilòmetre com a màxim del domicili.

Sortides per fer esport:

*.-El pot practicar tothom de forma individual, una vegada al dia, sense cap tipus de contacte amb cap altra persona.

*.-Es practicarà sempre en espais oberts com boscos, parcs o camins rurals o, si es fa a dins de la població, sempre en carrers de més de 5 metres d’ample.

*.-Es pot sortir a peu o amb bicicleta, no es permet cap altre tipus de vehicle.

*.-No hi ha límits de distància però es practicarà sempre dins els límits del municipi. S’aconsella planificar les rutes abans de sortir.

*.-Les franges horàries autoritzades per practicar-lo són de 06:00 a 10:00 ó de 20:00 a 23:00.

 

 

AQUESTES FRANGES HORÀRIES PER EDATS I SEGONS L’ACTIVITAT SÓN OBLIGATÒRIES EN TOTS ELS CASOS

CAL SORTIR AL CARRER DE MANERA PRIORITÀRIA FENT ÚS DE MASCARETES I SEMPRE RESPECTANT LA DISTÀNCIA DE SEGURETAT CAP A ALTRES PERSONES QUE NO FORMEN PART DEL NUCLI FAMILIAR. ÉS MOLT IMPORTANT LA HIGIENE PERSONAL TAN ABANS DE SORTIR DE CASA COM QUAN ES TORNI A CASA

NO ESTÀ AUTORITZAT EN CAP CAS L’ÚS D’EQUIPAMENTS DE CAP DE LES ÀREES DE JOC I PARCS INFANTILS O L’ÚS D’EQUIPAMENTS ESPORTIUS. L’AJUNTAMENT DE BELLPUIG HA ABALISAT I INSTAL·LAT CARTELLS QUE ANUNCIEN AQUESTA PROHIBICIÓ A TOTES LES ÀREES DE JOC INFANTILS DE BELLPUIG I SEANA. RESPECTEM LES NORMES PER LA SEGURETAT DE TOTHOM.

Galeria d'imatges