al contingut a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Bellpuig informa sobre el Certificat Autoresponsable de Mobilitat i les seves Preguntes Freqüents

DISSABTE 21 MARÇ 2020

COMUNICAT:

 

L’Ajuntament de Bellpuig informa sobre el Certificat Autoresponsable de Mobilitat i les seves Preguntes Freqüents, en relació amb les restriccions de mobilitat pel COVID-19 a Catalunya

 

Atenent l’Estat d’Alarma amb motiu de la lluita contra l’epidèmia de COVID-19 us informem sobre el Certificat Autoresponsable de Mobilitat que la Generalitat de Catalunya ha implementat i us adjuntem un PDF amb el document i aquest recull de Preguntes Freqüents sobre el document:

És un model de certificat on es declara de forma responsable que l’activitat que s’està realitzant en l’espai públic és una de les autoritzades per l’estat d’alarma. El seu ús facilita a les policies locals i als Mossos d’Esquadra la comprovació. És per desplaçaments amb vehicle o també a peu, especialment si el desplaçament és lluny del domicili. No és obligatori però sí és recomanable. Només el poden requerir els agents de la policia però no us multaran per no portar-lo. Si no el porteu haureu de justificar que la vostra activitat  s’ajusta a les autoritzades per l’estat d’alarma. No substitueix el certificat de treball, és complementari al certificat de treball que l’empresa us hagi facilitat pel desplaçament al centre de treball. Porteu-los tots dos. Es pot descarregar el document a la web de la Generalitat de Catalunya i del Departament d’Interior. El podeu imprimir i omplir a mà i el podeu portar imprès o en format digital al mòbil o dispositiu electrònic tipus tauleta. No cal signatura digital  i la Policia no es quedarà el document original imprès si us el demana. Les opcions que apareixen són les recollides al Reial decret que estableix l’estat d’alarma per COVID19. Si una activitat no està especificada amb caselles la puc indicar com a causa de força major o situació de necessitat sempre justificada per les circumstàncies d’excepcionalitat . No el necessiteu per sortir breument al carrer com ara llençar les escombraries, passejar la meva mascota o fer una compra breu al costat de casa. Cal fer un certificat per cada desplaçament i si en un mateix desplaçament es fan diverses activitats cal indicar-les totes especificant la destinació més allunyada. No es pot  manipular o modificar el text. Si el que declareu no és cert es pot sancionar, com si verbalment es declara un desplaçament que no és cert.

Fitxers adjunts