al contingut a la navegació Informació de contacte

Jornades Agràries de Bellpuig

Balanç positiu del desenvolupament de les mateixes i la mirada posada a recuperar la sortida com a activitat pràctica de cara a l'any vinent

DIMECRES 01 DESEMBRE 2021

Dilluns i dimarts tenien lloc a la Llotja de Bellpuig, les Jornades Tècniques de la XXXVa Setmana Agrària de Bellpuig.

La inauguració de dilluns va anar a càrrec del director dels Serveis Territorials del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, el Sr. Ferran de Noguera, de la regidora d'Agricultra, primera tinenta d'alcaldia i diputada al Congrés dels Diputats, la Sra. Inés Granollers i de l'alcalde de Bellpuig, el Sr. Jordi Estiarte. 

La sessió va comptar amb la ponència de Xavier Auqué i Natàlia Zamora de la secció de Sanitat Vegetal dels Serveis territorials del DACC a Lleida que van informar als assistents dels requisits legals pel que fa a l'emmagatzematge, gestió i mètode d'aplicació de fitosanitaris al camp i també de l'activitat inspectora que es fa des del Departament en aquests àmbits. 

També es va informar de l'aparició a Ponent d'una nova plaga del panís, la Diabrotica Virgifera, i dels controls i assajos que s'estan fent en algunes finques de les nostres contrades per poder-la combatre amb eficiència.

Ahir es van tractar dos temes ben actuals com són la reforma de la PAC i la seva aplicació al 2023 i l’Aplicació FotoDun.

Des del Departament d’Agricultura, el seu cap a l’Oficina Comarcal de l’Urgell, Andreu Bosch, fa una valoració molt positiva del desenvolupament de les mateixes, tot destacant la bona assistència de públic, una cinquantena de persones ahir, assenyalant que “les de Bellpuig són unes jornades que fa 35 anys que s’organitzen i això és una garantia d’èxit ja que sempre s’escullen temes interessants i d’interès actual”.

Per la seva part, la regidora d’agricultura a l’Ajuntament de Bellpuig, Inés Granollers, també en fa una bona valoració i assenyala que “l’any vinent es voldria recuperar la jornada que inclou una sortida pràctica o una visita en alguna instal·lació d’interès per al sector”.