al contingut a la navegació Informació de contacte

JORNADA FORMATIVA PER ENTITATS ESPORTIVES PER CONÉIXER EL PLA DE FOMENT DE L'ESPORT DE LA DIPUTACIÓ DE LLEIDA

Pla de foment de l'esport base, femení i inclusiu 2020

DIMECRES 14 OCTUBRE 2020

A instàncies de l’Ajuntament de Bellpuig, ahir al vespre, a la Llotja de Bellpuig, va tenir lloc per part de la Diputació de Lleida, la presentació del pla de foment de l’esport base, femení i inclusiu previst per aquest 2020, amb el detall de tots els programes d’actuació i activitats subvencionables.

 

Pel que fa a Bellpuig es van presentar els programes de suport a l’activitat esportiva per a entitats esportives i el de suport a l’organització d’esdeveniments esportius singulars per a entitats esportives.

 

L’objectiu del primer és donar suport a les necessitats derivades del desenvolupament de l’activitat esportiva de les entitats esportives lleidatanes que participen en lligues regulars i alhora d’atorgar els ajuts es tindran en compte diferents criteris de valoració (nombre total de participants en edats de 3 fins a 17 anys, nombre total de participants femenines, nivell de competició en esports col·lectius i en individuals, activitats esportives inclusives, esports minoritaris i projectes o esdeveniments).  En aquest programa l’import màxim per cada entitats és del 50% del pressupost presentat.

 

Pel que fa al suport a l’organització d’esdeveniments esportius singulars per a entitats esportives, l’objectiu és donar suport a les entitats esportives per a l’organització d’esdeveniments com els campionats de Catalunya, d’Espanya, d’Europa o del Món i també aquells esdeveniments únics al territori. Els criteris de valoració seran en aquest cas, la durada de la competició, el nivell, les característiques i el nombre dels esportistes participants. En aquest programa, l’import que s’atorgarà no podrà superar tampoc el 50% del pressupost però amb limitacions segons l’esdeveniment sigui d’abast comarcal, provincial, català, estatal o internacional.

 

La Diputació de Lleida ha dissenyat per aquest any aquest pla de foment de l’esport per concurrència per tal de fer un repartiment de recursos més equitatiu i amb criteris d’igualtat per a tot el territori.

 

L’Ajuntament de Bellpuig va creure interessant demanar aquesta jornada formativa de treball per a les entitats de Bellpuig, al igual que ho poden fer altres municipis de la demarcació. La jornada la va conduir l’assessora d’Esports de la Diputació de Lleida, Gemma Vilarasau i el diputat provincial d’Esports i alcalde de Corbins Jordi Verdú. Per part de l’Ajuntament de Bellpuig es va comptar amb l’assistència de l’alcalde, Jordi Estiarte i de la regidora d’esports, Imma Oliva.